Haberler

Filistin'de Milli Mutabakata Varılması

Mısır ve Katar, Hamas ile Fetih arasında varılan uzlaşmayı kutladı.

Mısır ve Katar, Filistin'de Hamas ile Fetih hareketleri arasında varılan uzlaşmayı memnuniyetle karşıladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi, yaptığı yazılı açıklamada, varılan anlaşmanın " Filistin'deki bölünmüşlüğe son vermesine katkıda bulunmasını, başkenti Doğu Kudüs olan 1967 sınırları içinde bağımsız Filistin devletinin kurulması ve barış görüşmelerinde Filistin'in konumunu destekleyen olumlu etkisi olmasını umduğunu" bildirdi.

Fehmi ayrıca Mısır'ın, Filistin halkına destek verme konusunda ulusal ve tarihi rolünü oynamaya devam edeceğini kaydetti.

-Katar'dan Heniye'ye kutlama telgrafı

Katar Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye de Filistin'deki bölünmüşlüğe son veren anlaşma dolayısıyla Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanı İsmail Heniye'yi kutladı.

Gazze'deki Filistin hükümeti Başbakanlık Basın Müsteşarı Tahir Nunu, yazılı açıklamasında, "Filistin'deki bölünmüşlüğe son veren anlaşma dolayısıyla Katar Dışişleri Bakanı Atıyye'nin, Başbakan Heniye'ye kutlama telgrafı gönderdiğini" kaydetti.

Heniye, Hamas ile Fetih arasında devlet başkanlığı seçimi, genel seçim ve Ulusal Meclis seçimlerinin eş zamanlı olarak yapılması konusunda anlaşmaya varıldığını ve seçimlerin, uzlaşı hükümetin kurulmasından 6 ay sonra yapılmasına karar verildiğini duyurmuştu. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Hamas Katar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title