Haberler

Filistin'de Milli Mutabakat Çalışmaları

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye: "Filistin davasının ABD ve İsrail tarafından tasfiye edilmeye çalışıldığı bir zamanda, planları boşa çıkarmak için bölünmeye son vermemiz şart" Fetih hareketi Merkez Komitesi üyesi Ahmed: "Bu sevimsiz bölünmenin kökünü kazımalıyız. Fetih hareketi, İsrail.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, "Filistin davasının ABD ve İsrail tarafından tasfiye edilmeye çalışıldığı bir zamanda, planları boşa çıkarmak için bölünmeye son vermemiz şart" dedi.

Heniye, Filistin'deki milli mutabakat görüşmeleri çerçevesinde Gazze'ye gelen Fetih hareketi uzlaşı heyetini evinde kabulünde, "Belki de içinde bulunduğumuz şu saatler, Filistinli gruplar arasındaki bölünmenin son bulduğu vakitler olabilir, olmalıdır da" ifadesini kullandı.

Filistin meselesinin tehlikeli bir süreçten geçtiğini, bölünmenin devam etmesinin artık tahammül edilemez olduğunu söyleyen Heniye, geçen yıllarda Mısır-Katar öncülüğünde yapılan ve üzerinde anlaşmaya varılan konuların fiilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

"Ayrışmayı sürdürerek düşmanımız İsrail'i sevindirmeyeceğiz. Filistin davasının ABD ve İsrail tarafından tasfiye edilmeye çalışıldığı bir zamanda, planları boşa çıkarmak için bölünmeye son vermemiz şart" diyen Heniye, Filistin'de tek yönetim, tek hükümet ve uzlaşı içinde alınan siyasi kararın olması gerektiğini belirtti.

Heniye ayrıca "Şimdi diyalog değil mutabık olunan kararları uygulama, hayata geçirme zamanı. Filistin halkına arzu ettiği 'birlik' hediyesini vermekten ve başarmaktan başka seçenek yok" diye konuştu.

-"Bu sevimsiz bölünmenin kökünü kazımalıyız"-

Heyete başkanlık eden Fetih Hareketi Merkez Komitesi üyesi Azzam el-Ahmed de Kahire ve Doha anlaşmalarının uygulanması için zamanın geldiğini dile getirdi.

Ahmed, "Bu sevimsiz bölünmenin kökünü kazımalıyız. Fetih hareketi, İsrail ile yürütülen barış müzakerelerinde sonuç elde etsin veya etmesin Filistin'de birlikten yanadır" ifadesini kullandı.

Öte yandan Hamas Hareketi Sözcüsü Ebu Zühri, heyetler arasındaki görüşmelerin başladığını bildirdi.

Ebu Zuhri, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından yaptığı açıklamada, "Olumlu bir atmosferin ardından heyetler arasında  başlayan görüşmede, mutabakata varılan anlaşmaların uygulanması üzerinde yoğunlaşılacak" ifadesine yer verdi.

Filistin'de 2006 yılında seçimlerini Hamas'ın kazanmasının ardından Fetih'le aralarında anlaşmazlıklar çıkmış, çatışmaların ardından Hamas, 2007'de Gazze'nin kontrolünü ele geçirmişti. Hamas ile Fetih arasındaki anlaşmazlıkların sonlandırılması için Mayıs 2011'de Mısır, Şubat 2012'de ise Katar başkanlığında uzlaşma görüşmeleri yapılmasına rağmen üzerinde mutabakata varılan konular uygulanamamıştı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Hamas Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title