Haberler

Filipinler'deki Operasyon

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino'nun görevi bıraktıktan sonra Mamasapano bölgesinde geçen yılın Ocak ayında 44 özel harekat askerinin öldüğü operasyona ilişkin yargılanabileceği belirtildi.

Filipinler Devlet Başkanı Benigno Aquino'nun görevi bıraktıktan sonra Mamasapano bölgesinde geçen yılın Ocak ayında 44 özel harekat askerinin öldüğü operasyona ilişkin yargılanabileceği belirtildi.

Suç ve Yolsuzlukla Mücadele Gönüllüleri isimli sivil toplum kuruluşunun başkanı Dante Jimenez yaptığı açıklamada, haziranda 6 yıllık görev süresi dolan Aquino hakkında 10 avukatın dava dosyası hazırladığını kaydetti.

Jimenez, 25 Ocak'taki kanlı operasyona ilişkin Polis Şefi Alan Purisima'nın aleyhine ve daha sonra da Aquino aleyhine dava açacaklarını belirtti. "Bu başvuru yapacağımız bir dizi şikayet için sadece bir başlangıç olacak" diyen Jimenez, Aquino'nun görevi bıraktıktan sonra Mamasapano bölgesinde geçen yılın Ocak ayında 44 özel harekat askerinin öldüğü operasyona ilişkin yargılanabileceği belirtti.

Filipinler'in güneyinde geçen yıl güvenlik güçleriyle silahlı örgütler arasında çıkan ve 44 polis memurunun hayatını kaybettiği çatışmayla ilgili geçen hafta yeniden soruşturma açılmıştı.

Filipinler ordusu, 25 Ocak 2015'de Mindanao Adası'nda Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MİKC) idaresindeki Maguindanao bölgesinde Mervan olarak bilinen Malezyalı bomba yapımcısı Zülkifi bin Hir'i yakalamak için operasyon düzenlemişti. Operasyon sırasında çıkan çatışmada Özel Harekat Güçleri mensubu 44 polis hayatını kaybetmişti.

Olaydan sonra bölgede barışa yönelik adımların askıya alındığı ve "Bangsamoro Temel Yasası" konusundaki görüşmelerin durdurulduğu açıklanmıştı.

Özel Harekat güçlerinin barış anlaşmasında şart koşulmasına rağmen operasyonu MİKC'ye bilgi vermeden düzenlediği kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Dante Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title