Haberler

Filipinler'de Ebu Seyyaf Rehin Aldığı Öğretmeni Serbest Bıraktı

Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütü, ülkenin güneyindeki Sulu takımadaları bölgesinde rehin aldığı öğretmeni serbest bıraktı.

Filipinler'de Ebu Seyyaf örgütü, ülkenin güneyindeki Sulu takımadaları bölgesinde rehin aldığı öğretmeni serbest bıraktı.

Filipinler ordusu Sulu Görev Gücü Komutanı Albay Cirilito Sobrejana, geçen hafta cuma günü işinden eve motosikletle dönerken yolda militanlar tarafından kaçırılan lise öğretmeni İbrahim Potong'un, takımadalardaki açıklanmayan bir bölgede serbest bırakıldığını ve Jolo Adası'ndaki Latih köyünde yaşayan ailesinin yanına döndüğünü açıkladı.

Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Mindanao Özerk Bölgesi'ne bağlı adalarda rehin alma eylemleri gerçekleştiren örgüt halihazırda 12 Vietnamlı, 7 Endonezyalı, 6 Filipinli, 5 Malezyalı ve bir Hollandalı olmak üzere 31 kişiyi rehin tutuyor.

Örgüt, son bir yıl içinde milyon dolarlık fidye talebine karşılık bulamadığı için bir Alman ve iki Kanada vatandaşını infaz etmişti.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Yakın dönemde DEAŞ'a bağlılığını ilan eden örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Mindanao Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title