Haberler

Filipinler'de Ebu Seyyaf Örgütüne Yönelik Operasyon

Filipinler'de, ordunun ülkenin güneyinde Sulu'ya bağlı Jolo adasında düzenlediği operasyonda Ebu Seyyaf militanının yakalandığı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği bildirildi.

Filipinler'de, ordunun ülkenin güneyinde Sulu'ya bağlı Jolo adasında düzenlediği operasyonda Ebu Seyyaf militanının yakalandığı ve çok sayıda silahın ele geçirildiği bildirildi.

Ortak Çalışma Grubu Komutanı General Alan Arrojado, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ordunun polisle ortaklaşa düzenlediği operasyonda Jolo adasındaki bir limanda Saddam Jailani adlı militanın yakalandığını söyledi.

Arrojado, Jailani'nin, Ebu Seyyaf'ın iki Malezyalı ve bir Güney Koreliyi kaçırmasından sorumlu tutulan ve örgüt liderlerinden biri olan Alhabsy Misaya için çalıştığını ifade etti.

Operasyonda bir barakada çok sayıda silahın da ele geçirildiği kaydedildi.

Ebu Seyyaf militanları, 14 Mayıs'ta Malezya'nın kuzeydoğusundaki Sabah eyaletine bağlı Sandakan kentindeki bir restorana saldırmış, Malezyalı Thien Nyuk Fun ile Bernard Ghen Ted Fen'i kaçırmıştı. Ailesinin 9 Kasım'da fidye ödemesi üzerine Thien'i serbest bırakan militanlar, 39 yaşındaki Bernard Ghen'i geçen hafta başını keserek öldürmüştü.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu'da "bağımsız İslam devleti" kurmak amacıyla 1991'den bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinlilerce kurulan örgüt, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title