Haberler

Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele

Filipinler'de, güvenlik güçlerinin Ebu Seyyaf terör örgütüne düzenlediği operasyonlar devam ediyor.

Filipinler'de, güvenlik güçlerinin Ebu Seyyaf terör örgütüne düzenlediği operasyonlar devam ediyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine, güvenlik güçlerinin Basilan adasında yer alan Tipo Tipo kasabasındaki Ebu Seyyaf mevzilerine düzenlediği hava saldırısında 10 militanın öldürüldüğü bilgisini verdi.

Yetkili, bölgeye düzenlenen operasyonda örgüte ait 50 ağır makineli tüfeğin ele geçirildiğini de ifade etti.

Batı Mindanao Komutanlığı Sözcüsü Filemon Tan, pazartesi günü güvenlik güçlerinin geçen haftadan bu yana terör örgütü Ebu Seyyaf'a yönelik düzenlediği operasyonlarda 40 militanın öldürüldüğünü, 25 militanın da yaralandığını açıklamıştı.

Tan, kara birliklerinin, topçu ateşleri ve hava saldırılarıyla desteklenerek, zırhlı araçlarla Ebu Seyyaf mevzilerine doğru ilerlemeye devam ettiğini bildirmişti.

Vali Saliman da militanların bölgeden çıkarılması için askeri güçlerin yoğun bombardımanı altında kalan Tipo Tipo, Ungkaya Pukan ve Albarka kasabalarında "felaket durumu" ilan edildiğini duyurmuştu.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Mindanao Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title