Haberler

Filipinler'de Barış Süreci

Dışişleri Bakanlığı Filipinler Hükümeti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi arasında devam eden müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasından memnun Kapsamlı Barış Anlaşması'nın Manila'da yapılacak imza töreninde Türkiye'yi Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru temsil edecek.

Dışişleri Bakanlığı, Filipinler Hükümeti ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) arasında devam eden müzakerelerin başarıyla sonuçlanmasından ve Bangsamoro Çerçeve Anlaşması'nda ilkeleri belirlenen çözüm sürecinin ayrıntılarını ortaya koyan  Kapsamlı Barış Anlaşması'nın imzalanacak olmasından memnuniyet duyulduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu anlaşmanın imza töreninin yarın Manila'da gerçekleştirileceği hatırlatılarak, Uluslararası Temas Grubu üyesi olarak sürece destek veren Türkiye'yi törende Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru'nun temsil edeceği belirtildi.

Bangsamoro'da on yıllardır devam eden çatışma sürecinin sona erdirilmesi bakımından anlaşmanın tarihi bir fırsat sunduğuna işaret edilen açıklamada, "Tarafların müzakereler boyunca gösterdikleri liderliği, kararlılığı ve yapıcı yaklaşımı anlaşmanın hayata geçirilmesi sürecinde de devam ettirmelerini ümit ediyoruz. Malezya'nın kolaylaştırıcı olarak bu süreçte oynadığı yapıcı rolü takdirle karşılıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda Bangsamoro halkının hak ettiği barış, istikrar ve refaha ulaşmasını sağlayacak Bangsamoro Siyasi Entitesi'nin 2016 yılında kurulması yönündeki çalışmalarda birlik içinde hareket etmesi samimi dileğimizdir. Türkiye, siyasi çözüm sürecine olduğu kadar Bangsamoro'nun sosyal ve ekonomik gelişimine olan desteğini önümüzdeki dönemde de sürdürecektir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Filipinler Naci Koru Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title