Haberler

Filipinler'de Alman Rehinelerin Serbest Bırakılması

Filipinler'in güneyinde Ebu Seyyaf örgütü tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Alman çiftin, Manila'daki Alman Büyükelçiliğine ulaştığı bildirildi.

Filipinler Ordu Sözcüsü Domingo Tutan, yaptığı açıklamada, Ebu Seyyaf militanları tarafından nisanda kaçırılan Stefan Viktor Okonek (74) ve karısı Henrike Dielen'in (55), sabah Manila'daki Alman Büyükelçiliğine ulaştığını söyledi.

Filipinler Ordu Sözcüsü Harold Cabunoc ise fidye ödemediklerini, Almanya'nın ödeyip ödemediğini bilmediklerini ifade etti.

Örgütle pazarlık yapmadıklarını belirten Cabunoc, örgüte karşı operasyonların devam ettiğini, Ebu Seyyaf'ın alıkoyduğu düşünülen 10 rehinenin daha kurtarılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Ebu Seyyaf örgütünün sözcüsü Ebu Rami, dün yerel bir radyoya yaptığı açıklamada, rehineleri 5,5 milyon dolarlık fidyenin tamamının ödenmesinin ardından serbest bıraktıkları belirtmişti.

El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi olarak kabul ediliyor. Fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılan örgütün, son bir yılda 20'den fazla kişiyi kaçırdığı sanılıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title