Haberler

Filipinler'de 7 Endonezyalı Gemici Kaçırıldı

Terör örgütü Ebu Seyyaf, Filipinler sularında 7 Endonezyalı gemiciyi rehin aldı.

Terör örgütü Ebu Seyyaf, Filipinler sularında 7 Endonezyalı gemiciyi rehin aldı.

Endonezya'nın resmi haber ajansı Antaranews'de yer alan habere göre, Filipinler'e ait Sulu denizinde yük gemisi seyahat ederken, pazartesi günü Ebu Seyyaf örgütü üyeleri tarafından rehin alındı.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ebu Seyyaf örgütü üyelerinin iki kez gemiye gelerek önce 3 kişiyi sonra da 4 kişiyi rehin aldığı, 6 kişinin ise serbest kalmasına müsade ettiği bilgisi verildi." dedi.

Gemicilerin neden rehin alındığı ve nereye götürüldüğüne dair bilgileri olmadığını söyleyen Marsudi, "Endonezya hükümeti olarak vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize döndürülmesi için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Ebu Seyyaf örgütü, mart ayında da 14 Endonezyalı gemiciyi kaçırmıştı. Örgütün 1 milyon dolar fidye talep ettiği gemiciler Endonezya ve Filipinler hükümetinin uzun çabaları sonucunda mayıs ayında serbest kalarak ülkelerine geri getirilmişti.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, rehine olaylarıyla biliniyor. Örgüt, geçen yıl eylül ayında kaçırdığı 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada Doları fidye istemiş, Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Rehinelerden John Ridsdel, 26 Nisan'da, Robert Hall ise 13 Haziran'da öldürülmüştü.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title