Haberler

Filipinler'de 34 Ebu Seyyaf Militanı Yakalandı

Filipinler'de ordunun ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletine bağlı Sulu Adası'nda düzenlediği operasyonda uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 34 Ebu Seyyaf militanının yakalandığı bildirildi.

Filipinler'de ordunun ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletine bağlı Sulu Adası'nda düzenlediği operasyonda uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 34 Ebu Seyyaf militanının yakalandığı bildirildi.

Batı Mindanao Garnizon Komutanı Tuğgeneral Carlito Galvez, yaptığı açıklamada şüphelilerin yerel saatle sabah 4.00 sularında Sulu Adası'ndaki Patikul kasabasında düzenlenen operasyonla yakalandığını, operasyonda bir militanın öldürüldüğünü ve bir askerin ise yaralandığını belirtti.

Operasyonda el bombaları ve uyuşturucu yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiğini kaydeden Galvez, "Tüm bu gelişmeler, Ebu Seyyaf militanlarının terör faaliyetlerini sürdürebilmek için uyuşturucu ticaretine de bulaştıklarını kanıtlıyor." ifadesini kullandı.

Terörist öldüren vatandaşa ödül

Öte yandan gün içinde ülkenin orta kesimlerindeki Bohol Adası'nda halka hitap eden Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, vatandaşlara "ölü veya diri" olarak ele geçirilmesini sağlayacakları her Ebu Seyyaf militanı için 1 milyon Filipin pesosu (74 bin lira) para ödülü vermeyi vadetti.

Halkı Ebu Seyyaf'a karşı silaha sarılmaya çağıran Duterte, bir teröristi veya bir suçluyu öldüren kişiye "yasal koruma" sağlanacağını söyledi.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Yakın dönemde DEAŞ'a bağlılığını ilan eden örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, geçen yıl ağustos ayında 18 yaşındaki bir rehinenin öldürülmesinin ardından orduya Ebu Seyyaf'ı "bitirme" emri vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Mindanao Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title