Haberler

Filipin Hükümetiyle Mılf Arasında İmzalanan Barış Anlaşması

Filipinli emniyet müdürüne göre, silahlı örgütler ülkenin güneyinde hala tehdit oluşturuyor.

Filipinler'de hükümetle Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) arasında iki hafta önce imzalanan barış anlaşmasına rağmen silahlı Müslüman örgütlerin ülkenin güneyinde hala tehdit oluşturduğu ileri sürdü.

Zamboanga Emniyet Müdürü Angelito Casimiro, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin güneyinde silahlı Müslüman örgütlerin hala tehlike teşkil ettiği ifade ederek, "Batı ve doğu sahillerinde tehditler söz konusu" dedi. Casimiro, tedbiri elden bırakamayacaklarını belirterek, polisin kontrol noktalarında ve ticaretin yoğun olduğu bölgelerde varlığını sürdürdüğünü açıkladı.

Filipinler'in güneyi, hükümetle MILF arasında barış anlaşması imzalanmasından hemen sonra geçen hafta şiddet eylemlerine sahne oldu. Zamboanga'da militanlar bir kişiyi vurarak öldürdü, el bombalı bir saldırı düzenlendi ve bir dizi adam kaçırma olayı yaşandı.

Filipinler'de Ebu Seyyaf'ın kalesi olarak bilinen Jolo adasına 320 kilometre uzaklıkta Malezya'daki bir tatil beldesinden iki kadın kaçırılırken MILF, 2013'te Zamboanga'daki kuşatmada yakalanan 24 üyelerinin serbest bırakılması için hükümete baskı yapmak üzere rehin aldığı okul müdürünü cumartesi günü serbest bıraktı.

Angelito Casimiro, AA muhabirinin Malezya'daki tatil beldesinden kaçırılan biri turist iki kadının arama çalışmaları konusunda yorumunu sorması üzerine, kadınların nerede tutulduğunu bilmediğini söyledi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Malezya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title