Haberler

Filinta'nın Zor Kararı!

Güncelleme:

Filinta 'Bin Yılın Şafağında' nın dün geceki bölümüne Filinta Mustafa'nın canından çok sevdiği memleket sevgisi ve davası ile Sansar Cemil'in adamları tarafından kaçırılan eşi Leyla'nın arasında kaldığı sahneler damgasını vurdu.

Filinta'nın memleket sevgisi..

Yüce Efendi Kenan Miloş'un planları ve Efendi Cemil'in halkı ayaklandırmasıyla ablukaya alınan içinde Şehzade Mehmet ve Farah'ın bulunduğu arabadan inen Filinta Mustafa, halk ayaklanmasını bastırdı. Ve halkın 'Vatan haini, cezasını çekecek.' dediği Şehzadeyi ve vatanını korumak adına yaptığı konuşma gecenin çarpıcı sahneleri arasında yer aldı. Filinta Mustafa halka, 'Derdiniz nedir? Siz kimsiniz, Şeyhülislam mısınız, Kadı mısınız, Halife misiniz? Bu müesseselerin hepsi, Şehzade muhakeme edilecek derken, Şeriatın verdiği hükme karşı mı geleceksiniz? Nedir derdiniz, kafirlik midir ? Bu nasıl müslümanlıktır! Padişah efendimize karşı olan muhabbetiniz belli. Allah hepinizden razı olsun. Sizin gibi vatan evlatları sayesinde bu Osmanlı ayakta.' sözleri geceye damgasını vurdu ve Şehzadeyi bu ayaklanmanın içinden kurtardı.

Padişah gerçeğin farkında mı?

Mustafa'nın Üsküdar Kadısı'na yaptığı çıkışa sinirlenen Padişah'ın yaptığı konuşması dün gecenin dikkat çeken sahnelerinden bir diğeriydi… Mustafa'nın 'adil bir dava' değil, açıklaması, Padişah'ın ona olan inancıyla kendisine 3 gün müddet tanımasına yol açtı. Padişah'ın sürekli kararlarını etkilemeye çalışan İslam Alimi Kenan Efendi'nin, Üsküdar Kadısı'nın davaya bakmaya devam etmesi önerisine, Padişah'tan kesin ve net yanıt geldi: 'Söz ağızdan bir kere çıkar. Bu davaya Galata Kadısı bakacak.' Kenan Efendi'nin bu ısrarları Padişah'ın dikkatini çekti. Padişah durumun farkında mıydı? Bunu ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Farah'ın hızlı çıkışı başına dert mi açacak?

Ruhi Paşa, annesini bulmak ve Osmanlı'ya yardım etmek için Karargahta çalışan Farah'ı, Bimâr Aceze Vakfını araştırmakla görevlendirdi. Vakfa gidip annesini araştıran Farah, Vakfın kendisine Fransızca ders vermesi teklifi karşısında şaşırdı ve teklifi kabul etti. Bunu öğrenip, Farah'ın habersiz kafasına göre hareket etmesine sinirlenen Filinta Mustafa, aslında pek de haksız değildi. Farah hiç açık vermediğini düşünürken, aslında bu teklifin arkasında yine Yüce Meclis vardı. Farah'ın başına neler gelecek? ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Efendi Cemil'in başarısız hamleleri

Boris'in vurulmasının ardından Sansarlıktan Efendiliğe geçiş yapan Cemil, planlarında başarısız oldu. Dün gece yayınlanan bölümde, halkın ayaklanması ve istedikleri sonucu alamamalarının üzerine, Yüce Efendi Miloş'un sert tavırlarına maruz kalan Cemil, yeni planlar yaparak Şehzadeyi özel adamlarıyla hapiste öldürmeye kalkıştı. Fakat, tuttuğu adam Şehzade yerine isyandan dolayı içeride tutulan asker Ahmet Çavuşa saldırdı. Efendi Cemil, planlarını ilerletememekte, hiçbir durumu avantaja çevirememekteydi.

Süreyya'nın bavulundaki fotoğraf kime ait?

Bıçak Ali, hamile eşi Süreyya'yı doğuma kadar güvenli bir yerde kalması için, yardımcıları Ethem Efendi'nin annesine bırakmak için yola çıktıklarında yollarını eşkıyalar kesti. Fakat bu saldırı Ali'nin onlara attığı tokatlarla yarım kaldı. Süreyya'nın, Ali'nin bile taşımasını istemediği bavulu eşkıyalar tarafından çalındı. Süreyya'nın bu duruma üzülerek tepki vermesine anlam veremeyen Ali, onu sağ salim bıraktığı evde doğuma kadar ayrılık yaşamalarının duygusal hüznünü yaşadığı için bu meselenin üzerinde pek durmadı. Süreyya'nın hüzünle, özlemle ve gözlerinde yaşlarla uğurladığı Ali dönüşte yemek yediği handa bavulu çalan eşkıyalara rastladı. Ve onları yakalayarak karısının eşyalarını ve bavulunu aldı. Fakat içerisinde Süreyya'nın imtina ile gizlediği bir fotoğraf bularak allak bullak oldu. Bu fotoğraf acaba kime aitti? Dün gecenin en duygusal ve ilgi çeken sahnesinin gizemi sonraki bölümlerde ortaya çıkacak.

Şifreli yazışmalar taze aşıklar tarafından çözüldü..

Filinta Mustafa, Şehzadeyi kurtarmak için kendisine verilen 3 gün içinde topladığı delillerin kilit noktalarından olan Esat Paşa'nın defterindeki şifreleri çözmeye çalışan Usta bey ve Nihan'ın yanına Arnavut asker Ahmet'i getirdi. Usta Beyin kızı Nihan ve Ahmet arasındaki romantik bakışmayla filizlenen aşk, gecenin beğenilen sahnelerinden oldu. Sonrasında yaralandığını öğrenen Nihan, onu ziyaret etmek için hastaneye gitti. Ve birbirlerine aşık olan iki genç, hastanede defterdeki şifreleri çözerek Filinta Mustafa'yı sevindirdiler. İkilinin bu romantik sahneleri Filinta'nın yeni, genç aşıkları olarak sosyal medyada dün gece konuşuldu.

Efendi Cemil, Feriha Nur'u etkileme planında başarılı olabilecek mi?

Yüce Efendi Miloş, muhalif gazete Pertev'de sivri yazılar yazan Feriha Nur'la yakın münasebet kurmasını istediği Efendi Cemil, etkileme planını gazeteye ziyaretler yaparak başlattı. Fakat bu konuda şimdilik başarılı olamayan Efendi Cemil'in ilerleyen bölümlerde hedefine ulaşıp ulaşmayacağı merak konusu...

Leyla'nın kıskançlık bunalımı

Filinta Mustafa ile evlendikten sonra beklediği ilgiyi göremeyen Leyla, içten içe acı çekerek, Mustafa'yı takibe aldı. Mustafa'nın Farah'la yakınlık şüphesinden ve kıskançlığından kurtulamayan Leyla, Farah'ın evine kadar giderek bu şüphesini açık etti. Mustafa'yı takip eden Leyla, kocasına sevgi beklentisini açıkça dile getirdi. Ve acı çektiğini de söyleyerek, 'Sen git memleket meseleleriyle uğraş. Seninle mesleğini bilerek evlendim ama bu kadar zor olacağını bilmiyordum.' dedi. Ve Mustafa ile Leyla'nın evliliğindeki bu çaresizlik dün gecenin ilgiyle izlenen sahnelerindendi.

Ruhi Paşa , Padişah'ın emri ile yeniden Paşalığa terfi etti

Davut Paşa'nın ölümünden önce Karargâhta çalışmaya başlayan Ruhi Paşa, Padişah'ın emriyle Davut Paşa'nın görevini devraldı. Ruhi Paşa'nın bu göreve yeniden getirilmesi ve geçmiş başarılarının yeniden gözünün önüne gelmesi gecenin bir diğer duygusal sahnelerindendi.

Mustafa eşi Leyla ile Şehzade'nin davası arasında kaldı..

Mustafa, Padişah tarafından kendisine tanınan 3 günlük mühletin sonunda Galata Kadısı'na elde ettiği delilleri sunmak üzere Şehzade Mehmet'i mahkemeye götürürken güvenliği için başka kıyafetler giyerek, başka yolları denedi. Fakat mahkemeye güvenle vardıkları ve Kadı karşısında, deliller ve şahitle hazır olduğunu söylediği anda, eşi Leyla'nın kaçırıldığı haberi gelince şoka uğradı. Kadı'dan süre isteyen Mustafa, kendisine bu sürenin kesinlikle tanınmayacağını anlayınca dünyası alt üst oldu. Dizinin 41. Bölümünün Final sahnesi sosyal medyada 'Filinta memleket ve Şehzade davasına mı bakacak yoksa eşinin hayatını kurtarmaya mı gidecek?' sorularının sorulmasıyla müthiş bir bölümle daha seyircisini ekrana kilitledi.

Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Emre Canpolat, Engin Yüksel, Çağatay Atasagun, Özcan Varaylı, Mustafa Uzunyılmaz, Nurşim Demir, Gülşah Şahin, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Batın Deniz Uçan, Uğur Taşdemir, Naşit Özcan, Ufuk Kaplan, Ebru Kural, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla, Muhammed Kerem Şahin, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer, Alper Yakıcı, Ali Çelik, Umay Anadolu Kaboğlu, Berk Güneşberk ve Uğur Uludağ'ın yer aldığı Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisinin, 42. Bölümü 15 Ocak Cuma ve her Cuma Saat 20:00'da TRT 1'de!


Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Uzunyılmaz Nur Fettahoğlu Cem Uçan Galata Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title