Haberler

Filinta'da Ortalığı Karıştıran Büyük Patlama!

Güncelleme:

Filinta 'Bin Yılın Şafağında' nın dün gece yayınlanan 43. bölümü, soğuk savaşın sıcak gündemle benzerliği üzerineydi.

Bu konu, dün gece dizi severler ve takipçiler tarafından dikkat çeken ve konuşulan konular arasında yer aldı.

Dizinin dün geceki en çarpıcı sahnelerinin olduğu bölümlere bakacak olursak:

Büyük Patlamaların ardında kafa karıştıran gündem olayları…

Geçtiğimiz bölümün sonunda Filinta Mustafa ve ekibinin büyük bir patlamayla sarsıldığı sahnenin ardından, bu bölümün en çok dikkat çekenlerden ilki, Osmanlının merkezi olan İstanbul'da Taksim Kışlasındaki cephaneliğin, Osmanlının iletişim merkezi Telgrafhanenin ve idareye muhalif, yeni bir Hürriyet harekatı yakalamaya çalışan Jön Türklerin kahvesinin bombalanma sahnesiydi. Tabii tüm bu olaylar herkesin kafasını karıştırmış ve gerçeği ayırt edemez hale getirmişti.

Rusları destekleyen ve yanına çekmek isteyen Yüce Meclis istediğini elde edemedi...

Bu bombalanma hikayesinin ardında, Filinta Mustafa, Bıçak Ali ve tüm Karargah ekibi seferber olurken durumun ciddiyeti ile ele geçirdikleri bulgular onları Ruslara götürdü. Rusların Kafkasya topraklarını ele geçirme hırsı ve Kafkasların Lideri Şeyh Bender'in Osmanlıyı ve Padişah'ı ziyaret haberi ortalığı iyice kızıştırdı. Amaçları İstanbul'u karıştırmak ve Orta Anadolu'daki toprakları ele geçirerek Osmanlının gücünü kaybetmesini sağlamaktı. Tabii ki tüm bunların ardında yine Yüce Meclis ve Yüce Efendinin, Efendi Cemil'le oynadığı oyunlar vardı. Çünkü Rusları destekleyerek, İran'daki neft yataklarına ulaşmak için onları yanına almak istiyordu. Bu konuda ise Efendi Cemil'i görevlendirdi.

Şeyh'e suikast amacına ulaşacak mı?

Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisinin heyecanlı diğer sahnelerinden biri de Şeyh'e suikast planları oldu. Bununla birlikte Ruslara silahlar temin eden ve Boris Zaharyas'ın ismini kullanan Efendi Cemil, Yüce Meclis ve Ruslar hiçbir sonuç elde edemedi. Padişah'ın zekası, Filinta Mustafa'nın aklı ve gücünün birleşimi Yüce Efendi'nin planlarını yine bozdu. Ve ekip, artık Gizli Teşkilatın bir üyesi olan Ahmet'i Şeyh'in yerine koydu. Ona kurşun geçirmez yelek giydirdi ve bu suikast olduğunda Filinta Mustafa çoktan Şeyh Bender'i Saraya ulaştırmıştı. Fakat Yüce Efendi yenilgiyi kabul etmeyerek yeni bir planla, Saraya adamlarını gönderdi ve Şeyh'in zehirlenmesini istedi. Fakat yine başarılı olamadı. Son çare Efendi Cemil'den umudunu kesen Yüce Efendi Miloş, Şeyh Bender'in Kafkasya'ya dönüşünde Kardeşler Teşkilatını ve Padre Celal'i görevlendirdi. Şeyh vurulacak mı? Yoksa güvenliğinden sorumlu Filinta Mustafa tarafından kurtulacak mı? Dizinin sonraki bölümünde izleyeceğiz.

Berrak'ın dövüşü

Gecenin bir diğer dikkat çeken sahnesi, Berrak Tüzünataç'ın dövüşme sahnesiydi. İzleyiciler tarafından dünyaca ünlü 'Zeyna' karakteri gibi dövüştüğü dile getirilen Berrak Tüzünataç, dizide Rus casusla ve Rus dövüş sanat tekniği olan systema tarzındaki dövüşüyle dün geceye damga vuran sahnelere imza attı.

Padre Celal Farah için mi geri döndü?

Farah'ın babası Davut Paşa'yı öldürmesinin ardından Manastıra giden ve Efendi Cemil'in istemediği Padre Celal, ani bir kararla geri dönerek Yüce Efendi'nin karşısına çıktı ve ardından Efendi Cemil'in yanına gitti. Padre Celal'in dün geceki dönüş sahnelerinde meydan okuyan tavrının yanı sıra Farah'ın peşini bırakmadığı ve onu izlediği sahneler, izleyenlerce, 'Güç için mi, yoksa Farah için mi geri döndü?' sorusunu sormalarına neden oldu. Farah'ın, gizli belgelere ulaşmak için, Fransızca ders vermek için görevlendirildiği Bimâr Aceze Vakfına bir gece gizlice girişinde onu takip eden Padre Celal, okul görevlisini Farah'ı takip ettiği için bayılttı. Fakat Farah bu gölgenin Padre olduğunun henüz farkında değildi. Farah belgelere ulaşacak mı? Bir sonraki bölümde izleyeceğiz…

Yönetmenliğini Osman Kaya'nın yaptığı başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Serhat Tutumluer, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk,Engin Yüksel, Çağatay Atasagun, Özcan Varaylı, Mustafa Uzunyılmaz, Nurşim Demir, Gülşah Şahin, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Uğur Taşdemir, Naşit Özcan, Ufuk Kaplan, Ebru Kural, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla, Muhammed Kerem Şahin, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer, Alper Yakıcı, Ali Çelik, Umay Anadolu Kaboğlu, Berk Güneşberk, İnci Şen, Uğur Uludağ ve konuk oyuncu Ali Bilgin'in yer aldığı Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisinin, 44. Bölümü 29 Ocak Cuma ve her Cuma Saat 20:00'da TRT 1'de!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Berrak Tüzünataç İstanbul Kafkasya Taksim Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title