Haberler

Filinta'da Büyük Oyun!

Güncelleme:

Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisi 44. bölümünde TRT seyircilerini ekrana kilitleyen heyecanlı, nefes nefese kusursuz kurgusu olan bir bölüme daha imza attı.

Yönetmenliğini Osman Kaya'nın yaptığı senaryosunu Ali Can Yaraş'ın kaleme aldığı dizinin dün gece seyirciyi şoke eden sahnelerine göz gezdirelim…

Çeçen lideri Şeyh Bender'le gelen büyük soruşturma

Geçtiğimiz hafta Çeçen Lideri Şeyh Bender'in Osmanlı'yı ziyareti ve ona suikast girişiminin Filinta Mustafa ve ekibiyle önlenmesinin ardından ortaya çıkan, Yüce Meclisin Saraya sızan üyelerinin oluşu ve bunun ardından gelen büyük soruşturma gecenin ilk çarpıcı bölümlerindendi. Filinta Mustafa, Bıçak Ali ve Ruhi Paşa'nın bu soruşturma ile ortaya çıkarttıkları Ruslara silah tüccarlığı ile yardakçılık yapan Bulgarlar da bu iz sürümünden nasiplerini aldı.

Leyla ile Mustafa'nın arası düzeldi derken araya Farah girer..

Leyla'ya haksızlık yaptığını, ondan uzaklaştığını düşünen Mustafa onunla arasını düzelttiği an, Farah Bimar Aceze Vakfı'ndaki kasada saklanan defteri bulduğunu söylemek üzere Mustafa'nın evine gelir. Ve Mustafa Leyla'ya hiçbir şey söylemeden Farah'la gider. Leyla ile arası bir kez daha bozulan Mustafa, Farah'ın Yüce Meclisin oyununa geldiğini bilmeden iz sürdüğü şifreli defteri Vakıftaki kasadan alır ve Usta Beye çözmesi için götürür…

Padre Seri Katile dönüştü..

Bimar Aceze Vakfındaki deftere göre Kardeşler Teşkilatının Osmanlı'nın içine sızdırdığı isimlerin birer birer öldürülmesi ile ilgili Kenan Miloş'un görev verdiği Padre Celal, tam bir seri katil gibi davranır. Hekimbaşı Hayrullah Efendi, Gazeteci Fehmi Yaşar, Fatih Camii imamı Yakup Halil Efendi gibi isimleri öldürmekte gözünü kırpmayan Padre Celal, sıradaki ismin Farah'ın annesi olduğunu bilmez.

Bıçak Ali'nin Osmanlı Tokadıyla gerçekleşen Varna çıkartması…

Rusların Galata'da deliller bırakarak, Şeyh Bender'e suikast girişimi düzenlemeleri, Osmanlı Topraklarında ellerini kollarını sallayarak gezme fütursuzluğunun ardından, onlara yardım eden Bulgaristan, Osmanlı'dan nasibini sert bir şekilde aldı. Bıçak Ali'nin Varna'da Bulgarların Ruslara hazırladıkları silah deposunu havaya uçurduğu sahne seyirciyi etkileyen bölümlerden bir diğeriydi… Osmanlı Marşı eşliğinde bu bombalama sahnesi ve ardından Varna sokaklarındaki Rus ajanını sıkıştırıp Osmanlı tokadıyla birlikte cezasını büyük bir dövüşle veren ve bu sırada arya okuyan Bıçak Ali, bu sahnedeki performansıyla seyirciyi etkiledi.

Farah annesine kendini siper etti ve Padre Celal tarafından vuruldu

Padre Celal'in Yüce Efendinin emriyle öldüreceği isimlerden biri olan Feriha Nur ismini, Usta Bey şifreli defterde ortaya çıkarınca olanlar oldu. Farah, Davut Paşa'nın tam ölürken babası olduğunu öğrenmesinin ardından, şimdi de annesini bulacağı sırada onu da kaybedeceğini öğrenince yıkıldı. Koşarak Pertev Gazetesine giden Farah, tam onunla tanıştığı ve durumu anlatacağı anda Padre Celal'i ve silahını gördü. Ve annesinin önüne kendini siper ederek vuruldu. Olay yerine yetişen Mustafa'nın kanlar içinde hastaneye götürdüğü Farah'ı, nefret etse de Leyla ameliyata alarak kurtardı. Ve Farah'ın canını kurtardığı Feriha Nur, gerçeği Mustafa'nın ağzından duydu. 'Farah senin kızın!'

Leyla ve Celal'in yıkıldığı an!

Farah'ı vurduğu anda Kardeşler Teşkilatının onu kaçırmasının ardından, gizlice hastanedeki odasına giden Padre Celal, henüz kendine gelmemiş olan genç kadına aşkını itiraf etti. O sırada Mustafa'nın odaya geldiğini duyarak yatağın altına gizlendi. Mustafa ise Farah'a 'Ölme' derken, ellerini tuttu. Ve Farah, gözlerini aralayarak, Mustafa'ya 'Seni seviyorum, beni bırakma!' dedi. Mustafa'nın 'Ne pahasına olursa olsun seni bırakmayacağım!' sözü, elinde serumu ile kapıda dikilmiş Leyla ve yatağın altında gizlenen Padre Celal'in yıkıldığı an oldu. Bu itiraflar gecenin çarpıcı, aşk ve acıyı bir arada yansıtan sahneleriydi.

Leyla evi terk eder, Mustafa Ali'ye Farah aşkını itiraf eder!

Hastanede Farah'ın Mustafa'ya aşkını itiraf etmesi, Leyla'nın evi terk etmesine sebep olur. Ve Mustafa, can dostu Bıçak Ali'ye, 'Evliyim, her gece dua ediyorum ama Leyla'nın yoluna giremiyorum. Bir şey bana ona yönelmeme engel oluyor. ' diye itiraf eder. Ali'nin 'Gönül bu, olmayınca olmuyor demek ki!' demesinin ardından, 'Babamın kanını taşıyan kadına âşık olamam. Leyla'yı eve getireceğim.' dese de büyük bir çıkmazın içindedir. Filinta fanlarının en çok tartıştığı sahnelerden biri olan bu ikili aşk, sosyal medyada 'Leyla'cılar ve Farah'çılar' olarak ikiye ayrılmalarına sebep oldu.

Efendi Cemil paranoyasında haklı çıkınca intikam almak istedi!

Son haftalarda Yüce Meclisin kendisinden istenen görevlerini yerine getirememesi ve güç kaybetmesi Efendi Cemil'in, dün gece Efendi Kenan Miloş tarafından ipini çekmesine sebep oldu. Ve bunalıma giren, kendisini vurmak isteyen, başarılı olamadığını düşünen Cemil, paranoyaya girdi. Yüce Efendinin kendisini saf dışı bıraktığını anlayan, sorularına cevap alamayan Efendi Cemil, Padre Celal'in Efendi Miloş tarafından öldürmesi için verdiği listenin olduğu defteri gizlice onun evine girerek okudu. Ve listedeki son isim kendisiydi. Padre Celal onun evine geldiğinde ve silahı doğrulttuğunda ona meydan okudu ve kendisi de Padre'ye silah çekti. Planını yapmıştı ve Miloş'un ihanetini, Yüce Meclisin başındaki kişi olduğunu ve kaçacağını mektupla Mustafa'ya göndermişti. Bu çarpıcı sahnede Padre Celal mi ? Yoksa Efendi Cemil mi ölecek? Önümüzdeki hafta göreceğiz.

Tabibe Leyla meğer casusmuş!

Mustafa, Yüce Efendi Kenan Miloş ve İslam Tarihçisi olarak saraya sızan Kenan Efendi'yi bulmaya çilehaneye gitti. Fakat Kenan Miloş, çilehaneden Yüce Meclise giden tünelden kaçtı. Ve istanbul'u terk ederken, 'Sen benim baş eserimsin. En iyi talebemsin. Artık görev senindir. Evine döneceksin, Mustafa'yı affedeceksin. Ve söylediğim zaman onu öldüreceksin' dediği anda kamera Leyla'da donup kaldı. Gecenin tansiyonu en yüksek ve bölümün finalini bağlayan bu sahne seyirciyi şoke etti. Fanlar, Filinta sosyal medya hesaplarında, 'Gerçekten mi? Leyla mı? Şok olduk, Ağzımızı kapatamıyoruz, kitlendik, müthiş bir bölüm izledik. Bu bize büyük oyun oldu!' gibi yorumlarla şaşkınlıklarını ifade ettiler.

Başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Asena Tuğal, Mürşit Ağa Bağ, Wilma Elles, Ercan Demirel, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Ebubekir Öztürk, Engin Yüksel, Çağatay Atasagun, Özcan Varaylı, Mustafa Uzunyılmaz, Nurşim Demir, Gülşah Şahin, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Sencer Serta Çakal, Uğur Yıldıran, Burcu Çoban, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Uğur Taşdemir, Naşit Özcan, Ufuk Kaplan, Ebru Kural, Duru Alkış, Bartuğ Bedirhan Yayla, Muhammed Kerem Şahin, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer, Alper Yakıcı, Ali Çelik, Umay Anadolu Kaboğlu, Berk Güneşberk, İnci Şen, Uğur Uludağ ve konuk oyuncu Ali Bilgin'in yer aldığı Filinta 'Bin Yılın Şafağında' dizisi, 5 Şubat Cuma ve her Cuma Saat 20:00'de TRT 1'de!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hayrullah Efendi Mustafa Yüce Mustafa Ali Varna Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title