Haberler

Filamingolar Sultansazlığı'na Gelmeye Başladı

Güncelleme:

Havaların ısınması ile birlikte filamingolar, Kayseri'deki Sultansazlığına gelmeye başladı.

Kayseri'nin Yahyalı, Yeşilhisar ile Develi İlçesi sınırları arasında yer alan Sultansazlığı'nda, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte göç sezonu da başladı.

Binlerce göçmen kuş, Afrika'daki Nil Vadisi'nden sürüler halinde, Erciyes Dağı eteklerinde tatlı ve tuzlu suyun bir arada bulunduğu önemli sulak alana göç etmeye başladı. İlerleyen haftalarda 300 bin Filamingonun Sultansazlığı'na gelmesinin beklendiği ifade edildi. Barındırdığı 301 kuş türü ile Manyas Gölü'nden sonra Türkiye'nin ikinci önemli sulak alanı ve kuş merkezi olan Sultansazlığı'na, Afrika-Avrupa-Asya arasında göç eden kuşlar soğuk hava ile birlikte öncelikle Afrika'da kışlayan başta flamingolar olmak üzere birçok kuş türü, sürüler halinde sıcak bölgelere kanat çırpmaya başladı. 1051 rakımlı Sultansazlığı'nda ekolojik ve doğal yapının korunması amacıyla önlemler alındığı alanda, her yıl uygulanan av yasağı bu yıl da devam ediyor.

Alana gelen flamingo ve yüzlerce kuş türü, yerli ve yabancı ziyeretçilerin ilgisini çekiyor. Kayseri'nin Develi, Yahyalı ile Yeşilhisar İlçesi sınırları içerisinde, 3 önemli turizm merkezinin ortasında yer alan milli park statüsündeki Sultansazlığı, tatlı ve tuzlu su ekosistemlerinin bir arada bulunduğu nadir ekosisteme sahip bulunuyor. 301 kuş türünün beslenme, barınma ve kuluçka alanındaki Sultansazlığı, Avrupa'da turna, flamingo, akbalıkçıl, kaşıkçı kuşlarının bir arada kuluçkaya yattığı tek alan konumunda. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yeşilhisar Kayseri Yahyalı Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title