Haberler

Fikri Işık: 'Odtü' Deyince Eylem Falan Akıllara Gelmesin Biraz Bunları Ön Plana Çıkarın

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 2. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'ne katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık 2. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'ne katıldı. Stantları dolaşırken ODTÜ standında kısa bir açıklama yapan Bakan Işık, "Bunları biraz ön plana çıkarın ODTÜ deyince eylem falan akıllara gelmesin. Biraz bunları ön palana çıkarın. Çin'den aldığımızı Çin'e satarak hale gelmemiz çok güzel" dedi.

"EĞİTİM SİSTEMİMİZ HEM DE DESTEK MEKANİZMALARIMIZDAKİ DAĞITIMDAKİ CİMRİLİĞİMİZ"

Teknoloji geliştirmeye daha fazla kaynak aktarılması gerektiğine vurgu yapan Bakan Işık, "Hem eğitim sistemimiz açısından hem de destek mekanizmalarımızdaki dağıtımdaki cimriliğimiz açısından bunu başka türlü ifade etmekte de zorlanıyorum. Bu yıl biz sadece 550 gencimizden sadece 284 gence destek verebilmişiz. Çok acı bir şey. Geçen haberlerde de vardı. Bizim 5 tane üniversite hocamızın desteklemeye değer bulmadığı bir öğrencimizin projesi dünya birincisi seçildi. Hiç profesör olmaya gerek yok. Böyle bir proje benim önüme gelseydi. Proje ne? Sıvının içerisindeki suyun miktarını tespit etmeye yönelik bir proje. Ne olacaktı yani buna 100 bin lira destek verseydik. Biz de mutlaka bazı şeyleri gözden geçiriyoruz" diye konuştu.

"PROJENİN HİÇ KAPAĞINI AÇMADAN PANELE GELEN AKADEMİSYENLERİMİZ VAR"

Üniversitelerin teknolojiye destek vermesi gerektiğini belirten Işık, bazı akademisyenleri de eleştirerek, "Üniversitedeki akademisyene gönderiyoruz. Akademisyenlerin 3 tanesi 80, 90- 95 vermiş. Dördüncü akademisyen 15-20 vermiş. Bu nasıl bir iş? Arkadaşlarım ifade ediyorlar. Projenin hiç kapağını açmadan panele gelen akademisyenlerimiz var. Bunların üzerinde mutlaka durmamız lazım. Bunlar bizim sorunlarımız. Bu ülke kaynaklarını bu alanlara ayırmakta hiç cimri davranmıyor. Aksine cömert davranıyor" dedi.

"TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ YÜKSEK FİYATLARLA YER KİRALIYOR ŞİKAYETLER ARTTI"

Bazı Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin yüksek fiyatlarla yer kiraladığını bu konuda bazı şikayetlerin geldiğini belirten Işık, "Teknoloji geliştirme bölgeleri ile ilgili olarak özellikle yönetici şirketlerimizden bir ricam var. Teknoloji geliştirme bölgelerinin kuruluş amacı bir gayrimenkul yönetim anlayışı değildir. Teknoloji geliştirme bölgelerindeki şirketlerimizin mutlaka makul kiralarla orada bulunmalarını önemsiyoruz. Piyasadan çok daha yüksek fiyatlarla yer kiralamanın bir alemi yok. Bu konuda şikayetler arttı. Biz bakanlık olarak çok müdahale etmek istemiyoruz. Ama böyle giderse bakanlık olarak bizim de el atmamız gerekebilir. Sizden ricamız bu kaynakları eko sistem gelişsin diye. Teknolojide öncü bir millet haline gelebilsin" diye konuştu.

"ODTÜ DEYİNCE EYLEM FALAN AKILLARA GELMESİN BİRAZ BUNLARI ÖN PALANA ÇIKARIN"

Stantları dolaşırken ODTÜ standında kısa bir açıklama yapan Bakan Işık, "Bunları biraz ön plana çıkarın ODTÜ deyince eylem falan akıllara gelmesin. Biraz bunları ön palana çıkarın. Çin'den aldığımızı Çin'e satarak hale gelmemiz çok güzel" dedi.

ODTÜ TEKNOKENT TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ BİRİNCİ OLDU

2002-2006 yılları arasında faaliyete geçen teknoloji geliştirme bölgesi kategorisinde, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi birinci, İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi ikinci, İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi ise üçüncü oldu.

Farklı kategorilerde dereceye giren Teknoloji Geliştirme Bölgelerine ödülleri Bakan Fikri Işık tarafından verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortadoğu Teknik Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti Fikri Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title