Haberler

    Fikret Otyam'ın Mirası Ailesi Arasında Hukuk Savaşına Neden Oldu

    Duayen gazeteci-ressam Fikret Otyam'ın paha biçilemeyen mirası 3 kızı ve eşi arasında hukuk savaşına neden oldu. Kızlarının başvurusu ile Otyam'ın iki evinde bilirkişi tespiti yapıldı.

    Antalya'da 9 Ağustos 2015'te 89 yaşında vefat eden usta gazeteci ve ressam Fikret Otyam'ın mirası 3 kızı ve eşi arasında hukuk savaşına neden oldu. Otyam'ın vasiyeti açıldıktan hemen sonra ilk evliliğinden olan kızı Elvan Naciye Zeynep Baransel ve ikinci evliğinden olma kızları Turna Döne Otyam ile İrep Meliha Bilgiç 13 Ekim tarihinde mahkemeye başvurarak miras tespiti yapılmasını talep etti.

    HABERSİZ BAĞIŞ YAPTI İDDASI

    Mahkemeye sunulan dilekçede; Fikret Otyam tarafından kullanılan Antalya'daki iki ayrı evde çok sayıda resim, fotoğraf, koleksiyon ve antika eser olduğuna vurgu yapılarak, usta sanatçı Otyam'ın ölümünden sonra Filiz Otyam ve kızları arasında herhangi bir anlaşma sağlanamadığı belirtildi. Filiz Otyam'ın bazı müzelere taraflardan habersiz bir takım bağışlar yaptığı da belirtilerek, özellikle maddi ve manevi değeri yüksek fotoğraf ve tabloların uzman kişilerce tespitinin yapılması, Otyam'a ait gayrimenkullerde koruma önlemlerinin alınarak mühürlenmesi talep edildi.

    OTYAM'IN EVİNDE BİLİRKİŞİ TESPİTİ

    Bu talep üzerine 2 Aralık Cuma günü harekete geçen Antalya 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Fatih Başbuğ ve Temel Eğitim Bölümü Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sağ'ı bilirkişi olarak görevlendirdi.

    Filiz Otyam'ın refakat ettiği heyet, Fikret Otyam'ın Muratpaşa ve Konyaaltı İlçesi'ndeki iki ayrı ikametgâhta tespitlerde bulundu tablo, fotoğraf, koleksiyon ve antika eşyaların tamamını not edip, fotoğraflarını çekti. Hazırlanan bilirkişi raporu ise mahkemeye sunuldu. Bilirkişi tespitini ve süreci doğrulayan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, mahkemenin talebi üzerine Otyam'a ait iki ayrı evde inceleme yaptıklarını belirterek, bunun dışında bir bilgi verilmeyeceğini söyledi. (Salim Uzun\ Hürriyet)

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Akdeniz Üniversitesi Fikret Otyam Antalya Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title