Haberler

Fikret Orman : "O Hakemleri Ömrümün Sonuna Kadar Takipteyim" (8)

"Hakem maçı baştan bitirdi"

"Bundan sonra hedefimiz UEFA Avrupa Ligini kazanamak"

"Kiev maçındaki gibi katliamı Türkiye'de görmedim"

"Biz şike sürecinde Fenerbahçe ile kader ortaklığı yapmadık"

"O hakemleri ömrümün sonuna kadar takipteyim"

"Beşiktaşı kayıran namerttir"

ALİ DANAŞ / İSTANBUL, - BEŞİKTAŞ Başkanı Fikret Orman, Dynamo Kiev maçının ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Mahmutbey'de bulunan İstanbul Bölge İdare Mahkemesinde "Adaletin önemi' konulu panele katılan Fikret Orman konukların sorularını cevapladı.

İskoç hakem Craig Thomson'ın art niyetli olduğunun maçı izleyen herkes tarafından görülüdüğünü söyleyen Orman "Bu hakemin daha önce de vukuatları var.Buradan bağırmakla olmuyor.Birilerin bizi UEFA'da temsil etmesi lazım adamımızın olması lazım.Şikayet edeceğiz ama bir sonuç çıkmıyor.Bundan sonra hedefimiz UEFA Avrupa Ligini kazanmak"diye konuştu.

Kırmızı kart gören Aboubakar'ın en ağır cezayı alacağının belirten Orman" Tamam hakem kötüydü, bizi biçti ama her şeyi de hakeme bağlamamalıyız.Takım olarak ta kötüydük.Bunun özeleştirisini yapmalıyız"dedi.

Süper Lig'de Beşiktaşın hakemler tarafından kollanıp kollanmadığı ile ilgili soruya "Beşiktaş'ı kayıran da namerttir. Başkalarını kayıran da namerttir.Onlar kendi üzerine alınsın" diyen Başkan Fikret Orman'ın açıklamaları şu şekilde:

"Hakem maçı baştan bitirdi"

"Son oynadığımız maçta da adaletin önemi çarpıcı oldu. Çok zor ve bizim açımızdan hayal kırıklığı olan bir maç yaptık. Eşit şartlarda olsaydı maç bugün daha moralli olacaktık. Maalesef öyle bir şans bulamadık. Maça iki ya da üç yerden bakmak lazım. Birincisi hakem açısından; sporla da ilgilendiğim için hakemin niyetini direkt anlıyoruz. Faul olmayan pozisyonda penaltı verip üzerine kırmızı verince maçı baştan bitirdi. Sonra zaten takım açısından da hoş olmadı. Futbolcu kardeşlerimizi ve göstermiş oldukları bu noktaya kadar nağmalup performanstan dolayı teknik heyeti de tebrik ediyorum."

"Kiev maçındaki gibi katliamı Türkiye'de görmedim"

"Çok tenkit edilen Türk hakemlik camiası var. Aslında buna gerek olmadığını gördük. MHK ile beraber gayet iyi mücadele ediyor. Türk hakemlerinin de yerden yere vurulmayacak durumda olduklarını görmek lazım. Çok bağırmalara bakmayın. Hakemler adil bir şekilde sahada işlerini yapıyorlar. Son Kiev maçındaki gibi bir katliam Türkiyede görmedim. Türk hakemliği açısından da övmemiz gerektiğini düşünüyorum UEFA'da temsil edilmemiz lazım"

"Ülke olarak bir şeyler yapmalıyız"

"Ama her şeyi hakeme bağlamamak lazım. Hem kulüp olarak hem de ülke olarak yapmamız gereken şeyler var. UEFA gibi kurullarda çeşitli komitelerinde hem Türkiyeyi temsil edecek hem kulüplerimizi temsil edecek arkadaşları oralarda bulundurmamız lazım. Oralarda gücü olmayan ülkeler genel olarka bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşıyor. Sadece bu kıyımla karşı karşıya kalan Beşiktaş değil, diğer takımlarımıza da bunlar yapıldı. Şikayet etmekle olmuyor. Artık biraz aksiyon alabilmemiz için yeni UEFA Başkanı da geldi. Yeni yönetim kurulunda bizlerden de temsilcilerin orada olması gerek. Bunun yapılabilmesi için en önemli iş Türkiye Futbol Federasyonuna düşüyor"

"Artık UEFA Avrupa Ligini almak için mücadele edeceğiz"

"Kiev'de kar yağıyordu ve hava inanılmaz soğuktu.O şartlarda o kadar insan geldi takımı desteklemek için.Hepsine teşekkür ediyorum. Sabahın altısında Beşiktaş takımı indi havaalanına.03.30dan beri gece yarısı takımı bekleyen taraftara da teşekkür etmem lazım. Beşiktaşın bütün olduğunu olduğunu gösterdiler. Beşiktaş bir şey kaybetmedi. Şimdi UEFAda devam edeceğiz. Artık o kupayı almak için mücadele edeceğiz. Bir gün batar yeni bir gün doğar.Yeni bir hevesle başlamak lazım. Gerek futbolcu arkadaşlar olsun,gerekse hocamız gerek şahsen ben ilettim. Maçta yaptığımız hatalar var.Bütün her şeyi direk hakeme etki etmemek lazım. İlk gole kadar oynamadık,sonra topu ele aldık ama bu sefer de hakem müsaade etmedi. Beşiktaşın kendi açısından eleştiri de yapması lazım.Bizim kendi eleştirimizi yapmamız lazım. Aboubakar da disiplin yönetmeliği gereği en üst cezayı alacak.Oralarda tavizimiz yok"

"Biz şike sürecinde Fenerbahçe ile kader ortaklığı yapmadık"

"Şike süreci bir kader ortaklığı değildi. Biz de Fenerbahçe Kulübüyle şike sürecinde kader ortaklığı yapmadık. Bunun bir tezgah olduğu sonradan anlaşıldı. Beşiktaş'ta birkaç kişiyle alakalı şeyler buldular. Bir tanesi bir kulüp personelinin telefonda adres takip edildi 6 ay yattı. İkincisi yöneticiyle alakalı oldu tape görüşmesi yoktu. Üçüncü teknik direktörümüz vardı o da oyuncu menajeriyle görüşmesiyle alakalı. Bir suç unsuru kendi camiamız açısından oluşturmadı. Biz kendi camiamızdan sorumluyuz. Biz Fenerbahçe ile ortaklık anlaşması yapmadık. Böyle bir misyonumuz yok. Fenerbahçe gibi ses çıkarmamızı istediler ancak bizle alakalı bir şey değildi. Biz verebileceğimiz tepkiyi verdik. Bunun doğru olduğuna inanıyorum. 3 Temmuz sürecine başka pencereden baktığımızda bir disiplin getirdiği de gerçek. Haksız da olsa bir yargının olduğunu herkes gördü. 58. Madde ilgili itirazımız olmadı. UEFA sıfır tolerans diyor zaten şikeye. Bizde 1 sene Fenerbahçe 2 sene Avrupaya gidemedi. Biz yurtdışında gelecek hakemlerin burada maç yönetmesine razı değiliz. Yurt dışından hakem getirmenin gerek olmadığını düşünüyorum. Art niyetli hakemlerin sistemden atılması lazım. Genç hakemleri çok başarılı buluyorum

"Kiev'de ki fotoğraflar kasıtlı olarak yanlış yansıtıldı"

"Sosyal medyada acayip yanlış şeyler oluyor.Kiev'de Beşiktaş ile alakalı bir gece düzenlendi. Orada bir çok tataftarla fotoğraf çektirdim,bayan bir arkadaş ta fotoğraf çektirmek istedi.Sonrasında orada yanlış haberler de yapıldı mesela. Maalesef bu hayatın gerçekleri. Sosyal medyaya baktığım zaman sinir sistemim bozuluyor. Bazı operasyonlar kulüp destekli yapılıyor"

"Hücum ve defans bölgesine takviye yapacağız"

"Uzun dönemli sakat olarak Caner kaldı. Üç tane oyuncumuz da dönüyor. Taliscada dönüyor ve zaten lig arasına da üç maç kaldı.Bazı bölgelere takviye yapmaya çalışıyoruz. Hem hücum hem de defans bölgelere takviye olacak. Dolar 3,5 TL. Türk Parası kazanıp dövizlerle ödüyoruz. Transfer işleri zor bakıyoruz zaten bütün kulüplerimiz denetim altında"

"O hakemleri ömrümün sonuna kadar takipteyim"

"Senelerce şampiyonluklar kaybettik. Bizden çok geride gelirken Fenerbahçe şampiyon olurken, biz bu hakemlerle alakalı algı yönetimi yapmadık. Şimdi namağlup İlerde giderken hakemlerle alakalı konuların polemik olmasını istemiyorum. Bizim de dönemde bir maçta atılan 3-4 oyuncumuz vardı. O zamanlarda bunlar oldu. Fenerbahçe'nin bu sene 3 maçını hakemlerle alakalı sayarım. Ama ben bunları asla Fenerbahçe Kulübü yaptırdı demiyorum. Bunlar geçti. 3 Temmuz'un buna avantajı oldu. Sahada maç olacak yönetici de işini yapacak. Yönetici hakemin odasına aşağıya inmeyecek. Buna olayı çirkinleştirmek denir. Beşiktaş Başkanı böyle muhattaplıklara girmemiştir. Kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş'ın işi sahada. Yurt dışındaki maçla alakalı söyledim. Hakem çok kötüydü ancak bizde iyi değildik. Futbolda sahada top oynayan arkadaşlar profesyoneller işlerini iyi yapmak zorundalar. TFF'nin, UEFA nezdinde girişimi olsa da bir sonuç olmayacak. Geçen sene Fenerbahçe'ye yapılan haksızlıkla alaklaı başvuru yapıldı. Ancak sonuç alınamadı. O altı hakem triosunu ömürlerinin sonlarına kadar takip ederim. Bizi biçmeye geldiler. Ömürlerinin sonuna kadar takipdeyim."

"Kiev-Napoli maçında bunlar yapılamazdı"

UEFA'da yönetim içerisinde çok iyi bir yerde olduğumuzu söyleyemem. Son maçta hakemin yaptığı hataları dinamo Kiev - Napoli maçı oynansa asla İtalyanlara bunlar yapılamazdı. İngiliz kulübü olsa da yapamazdı. Fenerbahçe'ye geçen sene bize bu sene, Başakşehir'e 3 sene önceki maçta yapıldı.ş Yani ülkemize bize yapılıyor. İyi organize olmuş kendi iyi temsil den bir ülke değilsin. Mesela ben Türkiye'ye olimpiyatların verileceğine de inanmıyorum. İstiyoruz tesisler yapılıyor ama vermeyeceklerdir. Hepsi aynı şeyler bunların. Bu organizasyonları düzenleyen ülkelerin maçlarına da gidiyoruz ne rezilliklerle karşılaşıyoruz. Napoli'de taraftarlarımızı 3 saat 10 dakika yolda gezdirdiler. Türkiye'de olsa dünya ayağa kalkıyor. Kuvvetli olmadığınız zaman hakkınızı savunan olmuyor"

"Galatasaray UEFA'yı aldığı sene Chelsea'ye 5-0 yenilmişti"

"Ligin en üst seviyesinde namağlup yolumuza devam ediyoruz.Şampiyonlar Ligi'nden elensek bile UEFA'da devam ediyoruz. Galatasaray UEFA Kupası'nı aldığı sene Chelsea'ye 5-0 yenilmişti. Bir şey kaybetmedik. Beşiktaş büyük bir camia. Takviye yapmak istiyoruz. Ben hava atmak için yedi yetimin hakkını satmadım. Biz Atiba'yı sıfır para vererek aldık"

"Beşiktaşı kayıran namerttir"

"Böyle polemiklere girmek istemiyorum. Futbolun çirkin yüzünü çevirmek isteyenlere cevap vermek istemiyorum. Federasyondaki kişileri biz koymadık oraya. Bizim cevap verebileceğimiz bir şey yok. Beşiktaşı kayıran namerttir. Başkalarını kayıranları biz çok iyi biliyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikret Orman Türkiye Kiev Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title