Haberler

Fikirtepe İmara Kavuştu Dönüşüm Başladı

Güncelleme:

Bakan İdris Güllüce ile birlikte Fikirtepe'de dönüşümü başlatan Başkan Kadir Topbaş, dünyanın gıptayla izleyeceği Kadıköy Meydan Projesi'ni de hayata geçireceklerini müjdeledi.

Bakan İdris Güllüce ile birlikte Fikirtepe'de dönüşümü başlatan Başkan Kadir Topbaş, dünyanın gıptayla izleyeceği Kadıköy Meydan Projesi'ni de hayata geçireceklerini müjdeledi

"Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi Yıkım ve Temel Atma Töreni", İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Kadıköy Salı Pazarı'nda düzenlenen törene katılan coşkulu vatandaşlara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, Fikirtepe'nin imar sorununu çözdüklerini ve başladıkları projeyi bitireceklerini söyledi.
"Bugün en az Fikirtepeliler kadar heyecanlıyım. Birileri 'Yapamaz' dediler. Ama biz başladığımız işi bitiririz" diyen Başkan Topbaş, "Çünkü biz sözü namus bilir, yere düşürmeyiz. Söz ağzımızdan bir defa çıktığı zaman onun esiri oluruz. Böyle bir kültürün insanlarıyız. İnşallah Fikirtepe sosyal donatı alanları, otoparkları ve çevresiyle İstanbul'un modern yerleşim alanlarından biri olacak" diye konuştu.

Fikirtepelilere, "Sakın ha aldanmayın, güvenilir firmalarla çalışın. Çok diye tamah etmeyin" diye uyaran Kadir Topbaş, "2009'da Fikirtepe'nin imar planlarını yaptık. Öyle bir imar düzenlemesi yapalım ki halkımız kendisi kararını vermiş. Hiçbir yere vermediğimiz yoğunluğu buraya verdik. Lütfen güvenilir, düzgün firmalarla yola çıkın, yetki sizde" şeklinde konuştu.

"Deli gibi hizmet yapacağız"

Fikirtepe'de ruhsatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiğini, avam projeler ve bütün alt yapı çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını aktaran Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Milletimizin barınma ihtiyacını karşılamanın gururunu yaşıyoruz. Arkası devam edecek inşallah. İnşallah buradaki başka mahalleler de dönüşüme katılmak isteyecek. Kentsel dönüşümde yetki ilçe belediyelerinde. Kadıköy'de neden dönüşüm için adım atmadılar. Bunun hesabını seçimde soracağınıza inanıyorum. Kadıköy'ün makus talihi değişsin. AK Parti bir kere Kadıköy'de belediye başkanlığını alsın. Deli gibi yapılan hizmetlerden dolayı bir daha vatandaşlar bırakmaz."

Kuşdili Çayırı'nın planlarını değiştirdiklerini, altı yeraltı otoparkı olacak alanın üstünü yeşil alan olarak düzenleyeceklerini anlatan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hasanpaşa'da Gazhane Projesi'nin ihalesi yapıldı. Müteahhide pazartesi günü yer teslimini yapıyoruz. İnşallah 400 gün sonra kurdeleyi beraber keseriz. Yeni bir konsept içinde kültür ve sanat aktivitelerinin olacağı bir tesisi ortaya çıkartacağız. Öte yandan, biyolojik ömrünü tamamlayan Göztepe Parkı'nda da yaptığımız çalışmaları biliyorsunuz. İmrenilecek, muhteşem bir park ortaya çıkarttık. 15 milyonluk İstanbul ailesinin tamamının mutluluğunu arzu etmekteyiz."

Kadıköy'e dünyaya parmak ısırtacak meydan projesi

Konuşmasında Kadıköy Meydan Projesi'ni de hayata geçireceklerini müjdeleyen Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; "Bambaşka imrenilecek bir proje olacak. Bir takım spekülasyonlarla sosyal medyada karalamaya çalışıyorlar. Kadıköy'e yakışacak, dünyaya parmak ısırtacak çok güzel bir meydan projesi yapacağız. Biz hizmeti insanın olduğu her yere yapıyoruz, ilçe ayrımı yapmıyoruz. Sadece Kadıköy'e 1 milyar 709 milyon yatırım yaptık. Bizi ihmal ediyorlar diyemezler. Artık ezber bozulsun, kader değişsin istiyoruz. Bir başka altın dönem başlasın."

Bakan İdris Güllüce ve Başkan Kadir Topbaş, konuşmaların ardından butona basarak Fikirtepe'deki yıkımı gerçekleştirdi. Ardından da yine butona basılarak temel atma töreni gerçekleştirildi. Müteahhit firmanın temsilcisinden konutların 24 ayda bitirilmesi sözünü alan Topbaş, ev sahibi olacak vatandaşlara "İnşallah Sayın Bakanımızla birlikte 2 sene sonra balkonunuzda çay içmeye geleceğiz" dedi.

230 bin metrekarelik Kadıköy sahili, metro istasyonu, Haldun Taner Tiyatrosu, vapur iskeleleri, Rıhtım Caddesi ve Haydarpaşa arasındaki 60 bin metrekarelik alanı yayalaştırılacak. Rıhtım Caddesi'nde trafik yer altına alınacak. Trafik rahatlayacak, meydandaki döşemeleri yenilenecek, kıyı düzenlemesi yapılacak. Meydanda; bisiklet yolu, restoran ve büfe, wc yer alacak. Mevcut ağaçlar korunacak, yeni ağaçlar dikilecek. Meydandaki başöğretmen Atatürk anıtı çevresi düzenlenecek ve yeşillendirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kadir Topbaş Fikirtepe Kadıköy Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title