Haberler

Fikirden Üretime Uluslararası İnovasyon

İngiltere’den uzmanlar inovasyonu tartışmak üzere Gaziantep Üniversitesi’ne (GAÜN) geldi.

İngiltere'den uzmanlar inovasyonu tartışmak üzere Gaziantep Üniversitesi'ne (GAÜN) geldi.

Gaziantep Teknopark, GAÜN TARGET - TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) ve British Council tarafından ortaklaşa düzenlenen "Fikirden Üretime Uluslararası İnovasyon Seminerleri" GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

İngiltere'den başarılı uygulamalar ve örnek çalışmalar ile uluslararası işbirlikleri, üniversite-özel sektör entegrasyonu, ürün geliştirme, sektörde tanınırlık sağlama hakkında bilgilerin verildiği seminere; GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Aston Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ben Clegg ile İş Geliştirme Müdürü Tony Jay, Gaziantep Teknopark ve TARGET-TTO yetkilileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Seminerin açılışında konuşan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye'nin son yıllarda AR-GE konusuna yapmış olduğu yatırımların herkesin dikkatini çektiğini belirterek, İngiltere gibi ülkelerin bu potansiyelden faydalanmak ve işbirliği yapmak için çalıştığını söyledi.

İyi ürün ve hizmetler için çok sayıda ve kaliteli fikirler üretmenin ve bunları bir girişimcilik ekosistemi içerisinde sistematik bir şekilde projelendirmenin önemine değindiği konuşmasında Prof. Dereli, "İngiltere ile Türkiye arasında teknoloji transferi alanında yenilikçi fikir ve projelerin fonlanacağı büyük bir ortak işbirliği anlaşması imzalanıyor. Dolayısıyla biz de Gaziantep Üniversitesi olarak bütün enstrümanlarımızla; öğrencilerimizle, öğretim üyelerimizle, fakültelerimizle, bölümlerimizle ve bunların yanında Teknopark ve Teknoloji Transfer Ofisimizle yeni fikirlerin seçilmesi, projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi ile ilgili olarak yoğun çaba harcıyoruz" dedi.

British Council'in Birleşik Krallık'ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası bir kuruluş olduğunu belirten British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack, Birleşik Krallık'ın en büyük kültürel değerleri olan İngilizce, sanat ve eğitimden yararlanarak insanları bir araya getirdiğini vurguladı.

Jack, "Birleşik Krallık'ta ve Türkiye'de bulunan insanlar için yeni fırsatlar ve olanaklar oluşturuyoruz. Mesleki gelişim ve diyalog konusunda uluslararası fırsatlar oluşturarak gelecek vaat eden birçok genç insanla bağlantı kuruyoruz. Tüm bunlara ek olarak, eğitim ve kültür-sanat temaları üzerine geliştirilen farklı birçok projede yer alıyoruz" diyerek, seminere ev sahipliği yaptığı için Gaziantep Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Üniversitelerin inovasyon yapma olasılığını artırdığının ve işgücü becerilerini geliştirdiğinin altını çizen Aston Üniversitesi İş Geliştirme Müdürü Tony Jay, "Uygulamaya yönelik tesis ve ekipmanlara yatırım yapılması, inovasyon talebini artıran projelerin desteklenmesi, mezunların ve araştırmacıların önemli seviyede iş dünyasıyla temas kurmalarının sağlanması ve girişimciliğin gerçekçi bir şekilde teşvik edilmesi gibi yöntemler, ortaklık kurulan kurumların işgücünü geliştirilmesi için fırsatlar sunar" diye konuştu.

Özel sektör ile işbirliği konusunda katılımcılara bilgi veren Aston Üniversitesi İş Ortaklıkları ve Toplumsal Katılım Departmanı Dekan Yardımcısı Ben Clegg ise seminerde bilgi ve teknoloji transferi mekanizmalarını ve adımlarını anlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Türkiye Dereli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title