Haberler

Figen Yüksekdağ Salon Yetersiz Olunca Konuşmasını Otobüs Üzerinde Yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin Sultangazi'de bir düğün salonunda gerçekleşen Sultangazi İlçe Kongresi'ne katıldı.

Yüksekdağ, salonun yetersiz olması nedeniyle konuşmasını salonun önündeki bir otobüs üzerinden yaptı.

Figen Yüksekdağ, HDP'nin ve parti çatısı altında toplanan bütün halkların yurdun 'yeni tarih'ini yazdığını söyledi. Yüksekdağ, "Bu çatının altında bu tarihi yazanların içinde boyun eğmeyen Kürt halkı var. Bu çatının altında Yılllarca direnen Alevi halkı var. Her ulustan ve inançtan ezilenler var" dedi.

Figen Yüksekdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erzincan'ın kurtuluş yıldönümü törenindeki "50 yıldır şark meselesi diyerek doğuyu, bu vatan topraklarını istila etmeye kalkanlara karşı, bugün artık şark meselesi bitmiştir" sözlerine yanıt verdi.

Yüksekdağ, "Bugün bu zulüm imha siyasetinin üstüne 100 yıl 80 yıl önceki dille konuşuyor. Artık Kürt sorununun adını bile anmıyor. Şark meselesi diyor. Yani bunlar ileriye tek bir adım atmıyorlar. Kürt sorununun adını bile bugünden bakarak koyamıyorlar. 100 yıl önce nasıl ki meclis tutanaklarında Kürt sorunu 'Şark Islahat Planı' diye geçiyorsa bugün bu devletin başbakanı da aynı dille, yaklaşımla konuşuyor. Bu topraklarda Şark meselesi diye bir şey yok çünkü bir halkın uyanışı var, dirilişi var. Sizin bu inkarcı, gerici, faşist zihniyetinizi tarihe gömüşü var" dedi.

CİZRE'DE SONA EREN OPERASYONLAR

Cizre'de önceki gün sona eren operasyonlara da değinen Yüksekdağ, "Hani diyorlar ya; büyük bir başarı gibi sunmaya uğraşarak ' Cizre'de operasyonlar bitti'. Sanmayın ki Cizre'de kazandıkları için bitti. Hayır, Cizre'de onların yüzyıllık inkar ve imha siyaseti bitti. İşte o siyaset Cizre'ye gömüldü. Çok övündükleri, kibirlendikleri o büyük ordularıyla devletin bütün gücü ve olanaklarıyla aylarca bir kenti kuşattılar. Bir halka çoluğuyla çocuğuyla yaşlısıyla genciyle zulüm ettiler. Bir devletin ordusu aynı devletin 7 ilçesine savaş açtı. Böyle zalim bir kuşatmaya karşı Cizre, Sur, Silopi, Silvan imanla direniyor, haklılıkla direniyor" diye konuştu.

YÜRÜYÜŞE GEÇEN GRUP İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK

Figen Yüksekdağ konuşmasının ardından salondan ayrılırdı. Ellerinde pankart taşıyan bir grup ise Adem Yavuz Caddesi üzerinde yürüdü. Gazi Mahallesi'ne doğru yönelen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Yürüyen grup, TOMA ve akrep tabir edilen polis araçlarıyla takip edildi. Gruptan bazı kişilerin taş atması üzerine polis zaman zaman biber gazı kullandı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Davutoğlu Sultangazi Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title