Haberler

Figen Yüksekdağ Öldürülen Teröristlerin Ailelerini Ziyaret Etti

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyeti Varto ilçesindeki terör olaylarını incelemek üzere Muş'a geldi. Buradan Varto'ya giden Figen Yüksekdağ, ilçe merkezinde incelemelerde bulunan HDP heyeti, esnafı ziyaret etti.

Alagöz Mahallesi'nde öldürülen teröristlerin ailesini de ziyaret ederek başsağlığı dileyen Yüksekdağ ve beraberindekiler, temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

TOPLUMU DERİNDEN YARALADI

Yüksekdağ, ilçeye hareketi öncesinde gazetecilere açıklamada bulundu.

Son günlerde bölgede yaşanan terör olaylarını değerlendiren Yüksekdağ, yaşanan çatışmaların halkı ve özellikle sivilleri çok ciddi şekilde etkilediğini söyledi.

Yüksekdağ, bir süre önce Varto'da yaşanan olayların insanlık ahlakıyla bağdaşmayacak nitelikte olduğunu öne sürerek, öldürülen "Ekin Van" kod isimli kadın teröristin "çıplak" bedeninin kent meydanında teşhir edilmesinin bölge halkını derinden yaraladığını savundu.

"BARIŞA İNANAN KADINLARIZ"

Barışa inanan kadınlar olarak Varto'da olacaklarını ve barışın kapısını kadınlar olarak açacaklarını anlatan Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Bu duruşumuz, vereceğimiz mesajlar, asker annelerinin, sivillerden katledilen, yaşamını kaybeden insanlarımızın, gerilla annelerinin el ele verip hep birlikte barışı inşa etmesine vesile olur. Yine Varto'dan çatışma ve operasyon haberleri aldık. Varto'da yeniden bir operasyon başlatılmış. Dün sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda şehitlik olarak ilan edilen mezarlığın hedef alındığını gördük. Şemdinli'de, Şırnak'ta yaşananlar ortada. Birazdan Varto'da durumu göreceğiz. Sivil halk normal yaşamını sürdüremiyor. O halkın tek suçu HDP'ye oy vermiş olmaktı. Savaşlar, çatışmalar, bu tip gerilim dönemlerinde en fazla kadın kimliği hedef oluyor. Kadınlar evlatlarını kaybediyor. Asker olabilir, polis olabilir, PKK olabilir. Çocuklarını, eşlerini kaybeden kadınlar, savaşın acısını, yas tutmanın ne demek olduğunu ve barışı istemenin nasıl bir duygu olduğunu çok daha derinden hissediyor."

Yüksekdağ, Varto'da ve Şemdinli'de yaşayan bazı ailelerin evlerini terk ettiği yönünde haberler aldıklarını bildirerek, insanların yaşanan olaylar nedeniyle göç etmeye mecbur bırakıldığını iddia etti.

KADIN PKK'LI İÇİN EŞARP BIRAKTILAR

Konuşması sonrası Varto'ya geçen Yüksekdağ ve beraberindekiler, 10 Ağustos'ta güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürülen kadın teröristin vurulduğu yere eşarplarını bırakarak, cesedinin teşhirine yönelik uygulamayı protesto etti.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLERİN AİLELERİNİ ZİYARET ETTİ

Daha sonra bir süre önce çatışmaların yaşandığı ilçe merkezinde incelemelerde bulunan HDP heyeti, esnafı ziyaret etti. Alagöz Mahallesi'nde öldürülen teröristlerin ailesini de ziyaret ederek başsağlığı dileyen Yüksekdağ ve beraberindekiler, temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Alagöz Varto Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli?
title