Haberler

Figen Yüksekdağ Neden Gözaltına Alındı?

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 4 Kasım'da gözaltına alındı. Yüksekdağ neden gözatına alındı?

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP'li vekillere yapılan operasyon kapsamında Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder ve İdris Baluken'le birlikte gözaltına alınmıştı. Figen Yüksekdağ'ın gözaltına alınmasının neden olarak "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, terör örgütü propagandası yapmak, suç işlemeye alenen tahrik, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, devletini, yargı organlarını, askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama, devletin birliğin ve ülke bütünlüğünü bozma, suçu ve suçluyu övmek." gösterildi.

Figen Yüksekdağ ve HDP'li diğer vekillerin gözaltına alınmasının ardından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü'nün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına 4 Kasım sabahı bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Yapılan saldırıda 2'si polis 8 kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla kişinin de yaralandığı açıklanmıştır. Saldırıyı PKK üstlendi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Sırrı Süreyya Önder Selahattin Demirtaş Türkiye Cumhuriyeti İdris Baluken Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title