Haberler

FIFA U20 Dünya Kupası Rize'de

Güncelleme:

Türkiye'de düzenlenecek olan FIFA U-20 Dünya Kupası öncesinde düzenlenen "Kupa Turu" etkinliklerinin dördüncüsü Rize'de yapıldı.

Türkiye'de 23 Haziran–13 Temmuz 2013'de düzenlenecek olan FIFA U-20 Dünya Kupası öncesinde düzenlenen "Kupa Turu" etkinliklerinin dördüncüsü, şampiyonaya ev sahipliği yapacak 7 kentten biri olan Rize'de yapıldı. FİFA U-20 Dünya Kupası Rize'ye getirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Çaykur Rizespor Kulübü Başkan Vekili Halim Mete ve TFF yetkilileri katıldı. Etkinlik, meydana kurulan turnuvanın resmi topu Cafusa'nın dev maketinin açılışı ile başladı. Etkinlikte yeni tasarımıyla ilk kez Türkiye'de sahibini bulacak FIFA U20 Dünya Kupası'nın yer aldığı Kupa TIR'ı vatandaşların ziyaretine açıldı. Futbolseverler, etkinlik süresince alana kurulacak mobil bilet gişesinden turnuvanın biletlerini satın alma imkanı buldu. Halk oyunları ekipleri de Rize Valisi Nurullah Çakır ile bitlikte FİFA U-20 Dünya Kupası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

ABDULLAH AVCI: "U 20 ÜLKEMİZ ADINA SON DERECE ÖNEMLİ"

Bir konuşma yapan ve genç milli takımlarda çalıştığı dönemlerde Avrupa'da ve dünyada bu tür çok sayıda organizasyona katıldığını anlatan Abdullah Avcı, "Ülke olarak organizasyonları en iyi yapan ülkelerden biriyiz. Turnuvanın Türkiye'de 7 şehirde yapılacak olması, 24 ülkenin gelmesi ve önümüzdeki dönem oynayacak yıldızları burada görmek son derece önemli. Ülke ve şehirler adına son derece önemli. U 20 çok büyük organizasyon. Ama bunun peşinde Akdeniz Oyunları var. İkisi bu yıl bu ülkede yapılacak. Son derece sağlıklı bir şekilde yapılacağına inanıyorum. Bunun resmi nasıl yansıyacak? 2020 olimpiyatlarına da talibiz. 2020 olimpiyatlarında çok doğru bir resim çıkabilmesi için seyirci kriteri son derece önemli. Ülkenin ve Rize'nin tanıtımı için verilecek destek tribünlerin dolu olması son derece önemli" dedi.

"GRUPTAN ÇIKACAĞIZ"

Rize Valisi Nurullah Çakır da, organizasyonumuza ülke ve Rize'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti, "7'den 70'e futbolseverler bu organizasyona ilgi göstererek bu sınavı en iyi şekilde başaracağız" diye konuştu.

FOTOĞRAF - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Nurullah Çakır Abdullah Avcı Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title