Haberler

"Fidan ve Akar İstifa Etti mi" Sorusuna Erdoğan'dan Cevap: Yolda At Değiştirilmez

Güncelleme:

Erdoğan'a, Hakan Fidan ve Org. Hulusi Akar'ın istifalarını sunup sunmadığı soruldu: İstifa kararının bana ait olduğunu bildirdiler. Yolda at değiştirmek doğru bir karar değil.

15 Temmuz gecesi darbe girişimini eniştesinden öğrendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, sözlerinin ardından en çok tartışılan konu MİT'in istihbarat zaafiyeti oldu. Dün Beştepe'te MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakan Fidan'a "Çok kötü sınav verdiniz" dedi, Fidan'ın da "Ne emrederseniz onu yapmaya hazırım" yanıtı verdi. Ankara'da "Hakan Fidan görevden alınacak mı?" sorusu kulislerde dolaşırken dedikoduları bitirecek cevap Cumhurbaşkanı'ndan geldi. France 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstifa kararının bana ait olduğunu bildirdiler, biz de müdahalede bulunmadık. Şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.

"İSTİFALARINI SUNDULAR MI?" SORUSU

France 24 kanalına açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı "İstihbaratta bir eksiklik vardı, bir başarısızlık söz konusuydu" dedi. Erdoğan'a Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifalarını sunup sunmadığı da soruldu. Erdoğan, şimdilik bir karar alınmadığını söyledi.

"İSTİFA KARARININ BANA AİT OLDUĞUNU BİLDİRDİLER"

Erdoğan, "istifa kararının bana ait olduğunu bildirdiler, biz de herhangi bir müdahalede bulunmadığımız için şu anda görevlerine devam edecekler" dedi.

"KARARI BAŞBAKAN'LA VERİRİZ"

Erdoğan, "Bizim gerek MİT müsteşarımız gerek Genelkurmay veyahut diğer kuvvet komutanlarımızla ilgili buna benzer verdiğimiz herhangi bir karar söz konusu değil. Biz bu kararları verirken veya verecek olursak, bunları Sayın Başbakanı'mla beraber yaparız. Bundan sonra son kararı veririz" diye konuştu.

DEREYİ GEÇERKEN AT DEĞİŞTİRİLMEZ

Şu anda bir geçiş süreci içerisinde olunduğunu belirten Erdoğan, "Bizde bir deyiş var. Dereyi geçerken at değiştirilmez. Biz bu sürecin içerisinde de arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu çok açık ve net söylememiz lazım; bir istihbarat zaafı söz konusudur." ifadelerini kullandı.

"ZAMAN ZAMAN İSTİHBARAT ZAAFLARI OLABİLİR"

ABD'deki İkiz Kuleler yıkıldığında, Fransa ve Belçika'daki saldırılarda da istihbarat zaafları olduğunu ancak bunlarda istihbaratın görevine son verilmesine dair soruların sorulmadığını belirten Erdoğan, zaman zaman istihbarat zaaflarının olabildiğini, bunlara rağmen Başbakan'la değerlendirmeleri yapıp, atılacak bir adım varsa ondan sonra atılacağını söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hakan Fidan Hulusi Akar Beştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title