Haberler

Fiber Optik Teknikerleri Yetiştirme Projesi Tamamlandı

Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Uzmanı Eğitim Merkezi, fiber optik teknikerlerinin yetiştirilmesi proje çalışmaları tamamlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı arasında 'Kocaeli Ağ ve Fiber Optik Eğitim Merkezi' projesi ile fiber optik teknikerlerinin yetiştirilmesi projesi tamamlandı. Projenin kapanış toplantısına proje ortakları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve eğitim alan öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu, "Bu projenin güzel sonuçları olduğunu hep birlikte gördük. 262 bin Euro değerinde iyi bir proje. 2007 yılından itibaren altyapı tesislerinde iletişim firmalarının yaptığı yatırımlara biz hep ilave hatlar döşetiyoruz. Dolayısıyla hem şehrin tekrar kazılmasını engelliyoruz, hem de her yatırım bize ilave bir fiber hat sağlıyor. Bu sayede geçtiğimiz yıllarda tamamlanan MOBESE'ye çok ciddi bir katkı sağlamış olduk. Yolun altından hemen her yerden fiber ağ geçiyor. Bu da bu alanda bir uzmanlığı da beraberinde getiriyor. Zira bizler yaptığımız çalışmalarda genellikle bu konuda hizmet alımı yaptığımızda hep İstanbul firmaları devreye giriyor. Çünkü Kocaeli'de böyle bir uzmanlaşma oluşmamış. Bu projenin bu alan için oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar 20 kadar arkadaşımız projeden sonra istihdama dahil oldu" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title