Haberler

Fiat Egea" Amerika'ya "Dodge Neon" Adıyla Girecek

Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Bursa'da 1 milyar doları aşan yatırımla üretilen Fiat Egea'nın bu yıl Amerika kıtasına ihraç edilmeye başlanacağını belirterek, "Amerika kıtasında, Dodge markasıyla ilk etapta Meksika pazarına giriyoruz.

HALUK YÜKSEL - Tofaş Üst Yöneticisi (CEO) Cengiz Eroldu, Bursa'da 1 milyar doları aşan yatırımla üretilen Fiat Egea'nın bu yıl Amerika kıtasına ihraç edilmeye başlanacağını belirterek, "Amerika kıtasında, Dodge markasıyla ilk etapta Meksika pazarına giriyoruz. Meksika önemli, köprü bir pazar" dedi.

Eroldu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fiat Egea'nın, "sedan, hatchback ve station wagon" seçeneklerinden oluşan ve toplam 1 milyar doları aşan yatırımla hayata geçirilen, Türkiye'nin önemli bir otomobil projesi olarak dikkati çektiğini söyledi.

Fiat Egea model ailesinden 2023 yılına kadar toplamda 1,2 milyonu aşan üretim hedeflediklerini bildiren Eroldu, "Fiat Egea model ailesi ile 10 milyar dolarlık toplam ihracat gerçekleştirmek istiyoruz" diye konuştu.

"20 bin adetlik toplam sipariş aldı"

Eroldu, Fiat Egea'nın satış rakamlarına işaret ederek, şunları kaydetti: "Sedan açısından baktığımızda, satışlar çok iyi gidiyor. Egea, Türkiye'de kısa sürede 8 bin 500 adetlik satışa ulaşırken, Türkiye pazarı da dahil, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesinde 20 bin adetlik toplam sipariş aldı. Şubat ayı itibarıyla Egea sedan benzinli otomatik versiyonumuzu da pazara sunduk. Otomatik versiyon da satışlara ilave bir ivme kazandıracaktır."

Ailenin tamamlanmasıyla, Avrupa ve Türkiye'de C segmentinde, Fiat markası açısından çok daha iyi sonuçlar elde edileceğini öngördüklerini anlatan Eroldu, Kuzey ve Güney Amerika dahil bütün Amerika kıtasında çok güçlü bir mirasa sahip Dodge markasının da ihracat portföylerine katıldığını duyurmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

"İlk etapta Meksika pazarına giriyoruz"

Eroldu, Dodge'nin otomotiv sektöründe bilinirliği yüksek, güçlü mirasa sahip bir marka olarak öne çıktığını, Tofaş'ın, Dodge markasına üretim yapacak olmasının çok önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Dodge markasıyla ilk etapta Meksika pazarına giriyoruz. Meksika önemli, köprü bir pazar. Rekabetin çok yaşandığı ve Türkiye'den daha büyük bir yapıya sahip. Meksika'da yılda 1,4 milyon adet araç satılıyor; buna karşın yıllık 3 milyon adetlik üretim kapasitesiyle Meksika'daki otomotiv endüstrisi Türkiye'den misliyle daha büyük bir yapıya sahip. Dodge ile Meksika pazarına elbette yine gururumuz 'Egea' modelimizle giriyoruz. Türkiye'de üretilen Egea sedan modelimiz, Dodge Neon adıyla bu pazara ihraç edilecek."

Amerika kıtasında bir kapının daha açıldığını belirten Eroldu, "Egea sedan ile Dodge markasını portföyümüze katarak Amerika kıtasında bir kapı daha açıyoruz. Dodge Neon'u bu yıl Meksika'ya Bursa'dan ihraç etmeye başlayacağız. Meksika pazarında aracın sadece benzinli motor versiyonları satışa sunulacak" değerlendirmesinde bulundu. Eroldu, Tofaş olarak başta Fiat olmak üzere, Ram, Peugeot, Citroen, Opel ve Vauxhall'a üretim yaptıklarını, 7'nci markalarının Dodge olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dodge Fiat Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title