Haberler

Fi Istanbul Gıda Endüstrisini Buluşturdu

Güncelleme:

Food ingredients Istanbul'da bu yıl da beslenmede gıdanın geleceğini şekillendiren reformülasyonlar, inovatif ürünler, doğal ve organik çözümler dikkat çekti.

Türkiye obezite rakamları, 2018 yılı pazar beklentisi…

Dünyanın en büyük gıda üreticilerini bir kez daha İstanbul'da bir araya getiren Food ingredients (Fi) Istanbul'da bu yıl da beslenmede gıdanın geleceğini şekillendiren reformülasyonlar, inovatif ürünler, doğal ve organik çözümler dikkat çekti. 24 – 26 Nisan tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinlikte; Türkiye'deki obezite oranının yüzde17.3, aşırı kilolu oranının yüzde 37.8 olduğu açıklandı. Doğal bileşen içeren gıda ürünleri pazarında ise 2018 yılına kadar satışların 19Milyar TL'ye ulaşacağı belirtildi.

Açılışı, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kasım PİRAL tarafından gerçekleştirilen ve 26 Nisan'da sona eren uluslararası Gıda Bileşenleri, Çözümleri, Yardımcı ve Katkı Maddeleri Fuarı Food Ingredients(Fi) Istanbul, dünya gıda endüstrisini bir kez daha İstanbul'da buluşturdu. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşen etkinliğe ilgi büyüktü. Fuar ziyaretçileri arasında Eski Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN'da vardı. Bu yıl ikinci defa İstanbul ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik; 21 farklı ülkeden 130 katılımcısı, 3 bininüzerinde ziyaretçisi ile bölgenin yine İLK ve TEK gıda bileşenleri, çözümleri, yardımcı ve katkı maddeleri fuar ve konferansı olma özelliğini taşıdı.

TÜRKLER GİTTİKÇE OBEZ OLUYOR

Hükümetin sağlık alanındaki yeni girişimleri ve tüketicilerin sağlıklı ve inovatif ürünlere karşı gittikçe artan ilgisiyle birlikte Türkiye pazarının, yiyecek ve içecek üreticileri ve tedarikçileri için büyük bir fırsat olarak yükselmekte olduğunu belirten UBM Türkiye Genel Müdürü Kerim Alain BERTRAND; Türkiye'de 15 yaşın üstündeki yetişkinlerde yapılan araştırmada Türk insanın yüzde 17,3'ününobez, yüzde 37,8'inin ise aşırı kilolu olduğunun ortaya koyulduğunu ifade etti. BERTRAND, "Euromonitor International raporunda Türk insanının obezite tehlikesi ile karşı karşıya olduğu gözler önüne serildi." dedi.

PAZARIN 19 MİLYAR TL'YE ULAŞMASI BEKLENİYOR

Türkiye'de 13 milyar TL'lik satış hacmine ulaşan sağlık temalı gıda ürünleri pazarındaki en son yeniliklerin; gıda endüstrisinin en prestijli buluşma ortamı Food ingredients (Fi)Istanbul'da sunulduğunu belirten UBM Türkiye Genel Müdürü Kerim Alain BERTRAND; bölgesel ve uluslararası üreticileri bir araya getirdiklerini açıkladı. BERTRAND, Euromonitor International raporuna göre, 2018 yılına kadar satışların 19Milyar TL'lik satış hacmine ulaşmasının beklendiğini ifade etti.

Fi ISTANBUL YÜZDE 40 BÜYÜDÜ

UBM Türkiye Genel Müdürü Kerim Alain BERTRAND ayrıca; Uluslararası Gıda Bileşenleri, Çözümleri, Yardımcı ve Katkı Maddeleri Fuarı Food ingredients (Fi)'in bu yıl katılımcı sayısının yüzde 40 artış gösterdiğini açıkladı. Fuarda; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Danimarka, Hindistan, İngiltere, İsviçre, Sri Lanka ve Togo'nun da aralarında bulunduğu 21 farklı ülkeden 130 katılımcı yer aldığını belirtti. Türkiye'nin saygın sivil toplum kuruluşları Gıda Katkı ve Yardımcı Maddeleri Sanayicileri Derneği (GIDAKAT) ve Gıda Güvenliği Derneği (GGD)tarafından desteklenen Food ingredients (Fi) Istanbul Fuar ve Konferansı'nda; Türkiye, Balkanlar, Orta Asya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan uluslararası ve yerel 3 binin üzerinde ziyaretçi ağırladıklarını sözlerine ekledi.

ESKİMALİYE BAKANI KEMAL UNAKITAN FiISTANBUL'U ZİYARET ETTİ

Fi Istanbul'un ziyaretçileri arasında Eski Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN da vardı. Fuarı gezen Eski Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN, Fi Istanbul ile ilgili olarak şunları söyledi: "Fi Istanbul aslında Türkiye'nin gıda potansiyelini en iyi yansıtan bir fuardır. Türkiye'nin ürünlerini tanıyoruz. Yurtdışından gelen katılımcı da var ziyaretçi de var; bugün artık dünya büyük bir köy." Sözlerine; eskiden bu gibi fuarların sadece yurtdışında yapıldığı ifade ederek devam eden UNAKITAN "Şimdi en iyi şekilde Türkiye'de yapılıyor; ülke ekonomisine yararlı bu fuarlar" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title