Haberler

Feyzioğlu: Yürütmeyi Durdurma Kararı Derhal Uygulanmalı

Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter yasağına getirilen yürütmeyi durdurma kararının derhal uygulanmasını istedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter yasağına getirilen yürütmeyi durdurma kararının derhal uygulanmasını istedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter'a erişimin engellenmesiyle ilgili Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı. TBB'nin "Anayasa'nın haberleşme ve ifade özgürlüğünü kapsayan maddelerine aykırı olarak uygulanan Twitter'a erişim yasağının" kaldırılması için yaptığı başvurunun sonuçlandığının anımsatıldığı açıklamada, yargı kararını TİB'e ve BTK'ya elden ulaştırıldığı, twitter.com adresine erişimin engellenmesinin derhal kaldırılmasının talep edildiği belirtildi. Açıklamada, "Yapılması gereken tek şey, daha fazla beklemeden, hukuku daha fazla ayaklar altına almadan mahkeme kararının gereğini yerine getirmek, iletişimin ve haberleşmenin önüne çekilen duvarı kaldırmak, Türkiye'yi dünya kamuoyunda küçük düşüren bu gayrihukuki durumu ortadan kaldırmaktır" denildi. İdari Yargılama Usulü Kanunu'na göre yürütmeyi durdurma kararlarının yerine getirilmesi için kural olarak 30 günlük bir süre olduğunun anımsatıldığı açıklamada, "Twitter'ın kapatılmasının hukuka aykırılığı mahkeme kararıyla sabit olduğundan ve bu kapatma eylemi on milyonlarca yurttaşın iletişim özgürlüğünü kısıtlayan bir suç teşkil ettiğinden TİB'in ve BTK'nın Twitter'ı derhal açmaları zorunludur. Yargı kararının muhatapları, hukuka aykırı, keyfi eylemlerine son vermedikleri her gün suçlarına suç katmaktadır. Yargı kararının uygulanmaması ve suç teşkil eden eyleme devam edilmesi durumunda, Türkiye Barolar Birliği olarak sorumlular hakkında cezai yaptırım, disiplin yaptırımı ve tazminat olmak üzere cezai, idari ve hukuki tüm yollara başvuracağız" değerlendirmesinde bulunuldu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Metin Feyzioğlu Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title