Haberler

Feyzioğlu: Soma Raporunda Oynama ve Değişikliğe İhtimal Vermek İstemiyorum

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma'daki maden faciasına yönelik hazırlanan bilirkişi raporunda oynama ve değişiklik yapıldığına ihtimal vermek istemediğini belirterek, "Buna ihtimal dahi vermek istemiyorum.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma'daki maden faciasına yönelik hazırlanan bilirkişi raporunda oynama ve değişiklik yapıldığına ihtimal vermek istemediğini belirterek, "Buna ihtimal dahi vermek istemiyorum. Çünkü bu bahsettiğiniz suçtur. Bir suçu bir başka suçla gizlemeyi biz kabul etmeyiz" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız'a 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin aileleri tarafından teşekkür plaketi verildi. Üzerinde madenci figürü bulunan plaketleri, Türkiye'yi yasa boğan maden faciasında eşini kaybeden Aslı Yıldırım ve oğlunu kaybeden İsmail Coşkun takdim etti. Soma Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen törende Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, avukatlar adına TBB Başkanı Metin Feyzioğlu'na onur ödülü verdi.

Burada madenci ailelerine seslenen Feyzioğlu, "Sizi asla ama asla yalnız bırakmayacağız" dedi. "Şimdi yetim hakkı ödeme zamanı" diyerek bir yardım kampanyası başlattıklarını belirten Feyzioğlu, "Tabii ki kimseyi biz yetim bırakmadık. Kenarda durup, 'Sorumlu değiliz' diyemezdik. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından küçük bağışlar geldi. 1 milyon 200 bin lira civarında veya biraz üzerinde bir rakam toplanabildi. Türk Eğitim Vakfı ile oturup görüştük. Şu an 4 ile 5 yaşında olan 30 evladımızın anaokulundan üniversiteyi bitirene kadar bütün eğitim masraflarını Barolar Birliği'nin bu fonundan Türk Eğitim Vakfı üstlenmiştir" dedi.

"O BİLİRKİŞİ RAPORUNU DİDİK DİDİK İNCELEYECEĞİZ"

TBB Başkanı Feyzioğlu Soma'daki maden faicasına da değinip, "Önümüzdeki hafta raporun açıklanacağı bilgisi var. Bilirkişi incelemesine, keşfe bizzat Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız da katıldı. Can güvenliği olmamasına rağmen madende incelemelerde bulundular. Gaz seviyesi çok yüksek olmasına rağmen hayati tehlike bulunan şartlarda keşif yapıldı. Keşfin en azından hukuka uygun yapıldığını sayın başkanımız marifetiyle gözlemledik" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel'in dün TBMM'ne soru önergesi olarak verdiği ve raporun daha önceden hazırlandığı ve gizlendiği konusundaki iddianın hatırmlatılması üzerine Feyzioğlu, "Bunu bilmiyorum. Ancak, bizim elimizde de o raporun dayandığı veriler var ve bizde kendi raporumuzu hazırlayacağız. O yüzden o bilirkişi raporu da bizim için bir veridir. O bilirkişi raporu bilimsel verilere aykırı hazırlandıysa bunu sizi temin ederim Türkiye Barolar Birliği ortaya çıkarır. Bu konuda rahat olunuz. Umarım bilirkişi raporunda hiçbir oynama, değişiklik olmaz. Buna ihtimal dahi vermek istemiyorum, çünkü bu bahsettiğiniz suçtur. Bir suçu bir başka suçla gizlemeyi biz kabul etmeyiz. Dosya açıktır, herkese açılacaktır. Raporu da biz alıp bir mutlak rapor olarak kabul etmeyeceğiz kuşkusuz. O raporu didik didik satır satır inceleyip doğru mudur, yanlış mıdır, bilimsel verilere uygun hazırlanmış mıdır yoksa birlerini kayırma niyeti var mıdır, bunu tespit edeceğiz. Bizim hiç kimseden çekinecek, korkacak halimiz yoktur. Hiç kimse de Türkiye Barolar Birliği'ne ve Manisa Barosu'na baskı uygulamayı aklının ucundan bile geçiremez zaten. O yüzden bu konuda müsterih olun" dedi.

"İDDİANAMENİN 1-1.5 AY İÇİNDE HAZIRLANACAĞINI DÜŞÜNÜYODRUM"

Madenci ailelerinden dava süreçlerini yakından takip etmelerini isteyen Feyzioğlu, "En azından iş davaları Soma'da takip edilecek. Soma'da bir iş mahkemesinin kurulmuş olması başka mağduriyetleri de bir miktar hafifletecektir. Ceza davası ise Akhisar'da görülecek. Ağır Ceza Mahkemesi Akhisar'da olduğu için. Henüz iddianamesi olmadığı için bir zaman vermek mümkün değil, ancak tahminen 1-1.5 ay içerisinde iddianamenin hazırlanması gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği kömür ocağı faciasının ardından o korku ve endişelerle madencilerin tekrar yeraltına indirilmesinin insan haklarına aykırı olduğunu söyleyen Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Devletin buna bir tedbir getirmesi gerek. Açlığa da mahkum ederek olmaz. 'Madene inme' demek bir çözüm değil. Bu çocukların karnı nasıl doyacak? Bu kazanlar nasıl kaynayacak? Kanunla bir şey yapıyorsunuz, 'Oldu' diyorsunuz, ama olmuyor. Çözüm olması için karınların doymasını sağlamak lazım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title