Haberler

Feyzioğlu: Soma İçin Yardım Kampanyası Başlatacağız

Güncelleme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Maden faciasında ölen işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlatacaklarını açıkladı.

Uluslararası Barolar Birliği 3. Akdeniz Ülkeleri Konferansı'na katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Soma'da yaşanan maden faciasıyla hayatlarını kaybeden işçilerin aileleri için yardım kampanyası başlatacaklarını açıkladı. Kampanya ile ilgili gazetecilere bilgi veren Feyzioğlu, "Kampanya için Ankara Valiliği'ne dün gerekli izinler için başvuru yaptık. Kampanyayı, babalarını kaybeden çocuklarımızın eğitimi için başlatıyoruz" dedi.

TTB Başkanı Metin Feyzioğlu, Harbiye Askeri Müzesi'nde düzenlenen 'Uluslararası Barolar Birliği 3. Akdeniz Konferansı'na katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Feyzioğlu Soma'da yaşanan maden faciası ile ilgili olarak derin bir üzüntü duyduklarını dile getirdi. Soma'da hayatını kaybedenlerin çocukları için bugün Türkiye genelinde büyük bir yardım kampanyası başlatacaklarını açıklayan Feyzioğlu konuşmasının ardından kampanyanın detayları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Olayın meydana geldiği gün akşam saatlerinde Soma'ya gittiğini belirten Feyzioğlu, "Anneler, daha eşlerinin ölüm haberi gelmeden madenci olmanın verdiği 'alışkanlıkla' sadece öldüğünü bildikleri eşleri için değil aynı zamanda çocuklarının geleceği için ağlıyorlardı. Annelerin, 'çocuklarımızı nasıl okutacağız, yetiştireceğiz' diye feryatları vardı. Elbette devletimiz sahiplenecektir, milletimiz büyük millettir, sahiplenecektir. Biz de bu hasletimizin gereği olarak Türkiye çapında büyük bir kampanya başlatıyoruz. Bu kampanyamız babalarını kaybeden çocuklarımızın okuması için başlatılacak bir maddi yardım kampanyasıdır. Dün, Ankara Valiliği'ne gerekli izinler için başvurduk ve yanıtın bugün geleceğini düşünüyoruz. Türkiye çapındaki bu kampanya ile çocuklarımızı sahipsiz bırakmayacağız" diye konuştu.

Konuşmasına "Bugün kavga günü değil, yaraları sarma günü" diyerek devam eden Feyzioğlu, "Aynı zamanda sorumluları da tespit etme günüdür. Bizim sakin, soğukkanlı ve çözüm üretir şekilde durmamız lazım. Bu, sorumluları bulup çıkarmayacağımız anlamına gelmez. TBB ve Manisa Barosu Soma'da kriz merkezini kurdu. Savcılık soruşturmasına başladı. Bunu da yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Akdeniz Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title