Haberler

Feyzioğlu, CHP Başkanlığı İçin Halk Layık Görür (2)

Türkiye'de MUHALEFET SORUNU VAR Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesinde bu yıl 51'inci Ulusal 25'inci Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan TBB Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Alevilerin artık oldukları gibi değerlendirilmek istendiği gerçeğinin tüm açıklığı ile ortada bulunmasına karşın, halen Alevi tanımlanması ile uğraşılmasının anlamsız olduğunu söyledi.

Türkiye'de MUHALEFET SORUNU VAR

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesinde bu yıl 51'inci Ulusal 25'inci Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde konuşan TBB Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, Alevilerin artık oldukları gibi değerlendirilmek istendiği gerçeğinin tüm açıklığı ile ortada bulunmasına karşın, halen Alevi tanımlanması ile uğraşılmasının anlamsız olduğunu söyledi. Feyzioğlu, "Çözüm bu Anadolu bozkırında Anadolu rönasansıdır, aydınlanmadır. Çözüm Hacı Bektaş Veli'nin, elbetteki Atatürk'ün ışıklı yolundan yılmadan yürümektir" dedi.

Türkiye'nin iktidar sorunu olmadığını ancak Türkiye'de iktidarı frensiz, denetimsiz alternatifsiz bırakan bir muhalefet sorunu olduğunu ifade eden Feyzioğlu daha sonra şunları söyledi:

"Türkiye'de hukuk bitti, adalet bitti, yargı bitti, bakın ben avukatım, bizim görevimiz orta sahayı tutmak. Orta saha toplumun omurgasıdır. Biz orta sahayı tuttuk, tutuyoruz, dimdik de tutmaya kararlıyız. Avukatlar orta sahayı tutmaya devam ediyor ama bize forvet lazım, forvet. Orta sahayı ne kadar tutarsak tutun forvetin gol atması lazım. Sistemlerde, demokrasilerde forvetler siyasi partilerdir. Siyasi iktidar, alternatifsiz gibi görünürse, siyasi muhalefet, siyasi muhalefetin içerisindeki bireysel çırpınışların mücadeleleri dışında kurumsal olarak alternatif olduğu algısını bir türlü yaratamaz ise, demokrasilerde demokratik kurumları işletmekle yükümlü olan insanoğulları iktidar değişmiyor bir türlü diye kaygıya kapılarak, ister istemez zaman içerisinde, yıllar içerisinde hukuk kurallarını, siyasi iktidara meylederek yorumlamaya ve uygulamaya başlarlar. ve bu da yargı mı kaldı, hukuk mu kaldı, adalet mi kaldı diye söylettirir durur. Ama ne zaman ki siyasi muhalefet partileri iktidar alternatifi görüntüsünü verirler bu algıyı yaratırlar, biz geliyoruz derler, yerelde de genelde de geliyoruz diyebilirler, o zaman işte demokratik kurumları işletmekle hükümlü olan insanoğulları yarın iktidar değişebilir düşüncesi ile şu kitaptan karar vereyim,bu kitaba uygun davranayım demekle hükümlü olurlar. Hiçbir siyasi partiyi kast etmeden,ama bir bilim adamı ve bir avukat ve hepsinden önemlisi sade bir vatandaş olarak söylüyorum ki Türkiye'nin iktidar sorunu yoktur, Türkiye'nin iktidarı frensiz, denetimsiz alternatifsiz bırakan bir muhalefet sorunu vardır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Metin Feyzioğlu Hacıbektaş Nevşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title