Haberler

Feyzioğlu: Anayasaya Uymak Yerine Anayasayı Kendine Uydurmak İstiyor

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Konu sayın cumhurbaşkanının anayasadaki yetkilerle yetinmemesi konusudur.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Konu sayın cumhurbaşkanının anayasadaki yetkilerle yetinmemesi konusudur. Anayasaya uymak yerine anayasayı kendine uydurmak istiyor sayın cumhurbaşkanı. Sorun bu" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Isparta Barosu hizmet binası açılışı için geldiği kentte yerel televizyon kanalında dün akşam yayınlanan 'Basın Kulübü' adlı programa katıldı. Burada ülke gündemini değerlendiren TBB Başkanı Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi partilerin iç işlerine müdahale etmemesi gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, "Siyaseti kendi akışına kuşkusuz bırakması lazım. Bu benim düşüncem. Benim kaygım şu. Bunun da ötesinde bir kaygı var. Sayın Cumhurbaşkanı halk oyu ile seçildi ki parlamenter hükümet sistemlerinde halk oyu ile cumhurbaşkanı seçilmesi çok olağan bir şey değil. Siyasi sorumluluğu yoktur cumhurbaşkanının. Halk oyu ile seçilme, meclisten seçilme aslında yetkilerini değiştirmiyor. Konu uyum sorunu değil. Konu sayın Cumhurbaşkanı'nın anayasadaki yetkilerle yetinmemesi konusudur. Aslında uyumsuzluğun sebebi bu kurallar değil, anayasaya uygun davranmak istemeyen cumhurbaşkanından kaynaklanıyor sorun. 'Bu yetkiyi ben az buluyorum' diyor. Konu bu işte. Sahip olmadığı yetkiyi sahiplenip 'Bak ben bu yetkiyi kullanıyorum ama anayasada yazmıyor' gibi bir anlayış. Anayasada yazmıyorsa kullanamazsın o yetkiyi. Anayasaya uymak yerine anayasayı kendine uydurmak istiyor Sayın Cumhurbaşkanı. Sorun bu" diye konuştu.

'KEŞKE SÜLEYMAN BEY HAYATTA OLSAYDI'

Türkiye'de siyasetin çok sertleştiğini kaydeden TBB Başkanı Feyzioğlu, "Türkiye aslında bir çıkış arıyor. Ne kadar da her şey üstümüze üstümüze geliyor. Aslında tam da söylenecek şehir burası. Keşke Süleyman (Demirel) bey hayatta olsaydı. Keşke 10 yaş daha genç olsaydı değil mi? Keşke bugün de hayatta olsaydı. Allah gani gani rahmet eylesin. Süleyman bey özellikle öyle bir figür ki toparlayıcı ki işte böyle birisine ihtiyaç var Türkiye'de. Millete dönüp 'Merak etmeyin, bu çözülür ve böyle çözülür. Umutsuzluğa kapılmayın' diyecek birine ihtiyaç var. Türkiye'nin birleştirici bir cumhurbaşkanına ihtiyacı var" dedi.

'MHP'DEKİ DEĞİŞİM RÜZGARI OLUMLU'

Muhalefet partilerine de eleştirilerde bulunan Metin Feyzioğlu, şöyle dedi:

"Muhalefet iktidarlara alternatif olursa yani ilk seçimde iktidarın değişeceğine dair insanlarda bir beklenti yaratabilirlerse iktidarlar kendilerine çeki düzen verir, memurlar da 'iktidar değişebilir' düşüncesiyle hukukta ne yazıyorsa onu uygular. Şu halde muhalefet partilerinin iktidar olma umudu vermesi lazım. Ak Parti'nin alternatifi olabilecek bir muhalefet olmadığı için devleti hukuk devleti çizgisinde tutmamız giderek zorlaşıyor. MHP'deki değişim rüzgarını bu açıdan çok olumlu görüyorum. Matematiksel açıdan baktığınızda Türkiye'ye bir alternatif sunmayacağını açıkça söyleyebilirim. Ama bu değişim rüzgarı CHP'yi de tetiklerse olabilir. HDP'yi saymıyorum çünkü o kendisini bölücü örgütle özdeşleştirdi."

- Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Metin Feyzioğlu Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title