Haberler

Fevzi Çakmak Caddesi Yenileniyor

Güncelleme:

Çarşı ve Hanlar Bölgesine Çıkan En Önemli Yaya Aksı Olan Fevzi Çakmak Caddesi, Osmangazi Belediyesi Tarafından Yenileniyor

Osmangazi Belediyesi, tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesine çıkan en önemli yaya aksı olan Fevzi Çakmak caddesinde zemin yenileme ve çevre düzenleme çalışmaları başlatıyor.

Başkan Mustafa Dündar, "Yapacağımız çalışma ile, halen zemin yenileme ve cephe sağlıklaştırma çalışmaları devam eden Ulucami Caddesini, Şehreküstü meydanına kadar inen Fevzi Çakmak caddesi ile bütünleştirmiş olacağız" dedi.

Tarihi çarşı ve Hanlar bölgesinde yürüttüğü çalışmalarla, Bursa'nın UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmasında çok büyük bir paya sahip olan Osmangazi Belediyesi, Çarşı ve Hanlar Bölgesine değer katacak yeni bir çalışmanın daha startını vermeye hazırlanıyor. Bursa'yıa gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler ile, kent insanının Şehreküstü meydanından tarihi çarşı ve hanlar bölgesine ulaşımında en önemli yaya ulaşım aksı olan Fevzi Çakmak Caddesi, yapılacak peyzaj, çevre düzenleme, zemin yenileme çalışmalarının ardından modern ve çağdaş bir görünüme kavuşuyor.

Fevziçakmak Caddesi'nin Cumhuriyet Caddesine kadar olan kısmında yapılacak düzenlemeler öncesinde, Belediye Başkan Yardımcıları ve ilgili birim müdürleri ile bölgede incelemelerde bulunan Başkan Mustafa Dündar, "Fevzi Çakmak Caddesinin altyapı ve zemin kaplaması tamamen sökülüp yenilenecek. Bu cadde, Ulucami Caddesinin bir devamı niteliğinde. Biz de, burayı Ulucami Caddesinin zemininde kullanılan malzeme ile kaplayacağız. Çevre düzenlemesi, aydınlatma ve zemin yenileme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Fevzi Çakmak caddesi, dinlenme amaçlı olarak konulacak şehir mobilyaları ile yepyeni bir görünüme kavuşacak." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Şehreküstü Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title