Haberler

Fetö'ye Finans Sağlamakla Suçlanan 37 Şüpheli Adliyede

SAMSUN'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kapatılan Sakarya Dersanesi ile Feza Okulları öğretmenleri ve yöneticilerine yönelik 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 7'si kadın 37 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri kapatılan Sakarya Dershanesi ile Feza Okulları'nda çalışan yöneticiler ve öğretmenlere yönelik 10 gün önce FETÖ/PDY operasyon gerçekleştirdi. Samsun merkezli olarak Ankara, İzmir, Erzurum, Bursa, Hatay, Elazığ, Sivas, Antalya, Amasya, Sakarya ve Giresun illerinde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda polis 49 adreste arama yaptı. Yapılan aramaların ardından 7'si kadın 37 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı. Öte yandan gözaltına alınanların terör örgütü lideri Fettullah Gülen'in 17 Aralıktan sonra 'Bank Asya'ya sahip çıkın' talimatı üzerine başka bankalardan kredi çekip söz konusu bankaya yatırdıkları belirlendi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'nde 10 gün boyunca sorgulanan 37 şüpheli bu sabah 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin emniyetten çıkarılışı sırasında emniyet binasının dışındaki bariyerlerin önünde bekleyen şüpheli yakınlarından bazıları "Allah yolunuzu açık etsin", "Aslanlar" diye bağırıp el salladı.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sakarya Samsun İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title