Haberler

Fetö'ye Ait Okulların Kapatılması

Resmi Gazete'de yayımlanan "Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname" ile Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilerek kapatılan Özel Aba İlk ve Ortaokulu, imam hatip ortaokulu olarak hizmet verecek.

Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen binada incelemelerde bulundu.

Ustaoğlu, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün yuvalandığı kurumlar arasında eğitim camiasının ilk başlarda geldiğini söyledi.

FETÖ'nün eğitim alanına bu denli yoğunlaşmasının nedeninin çocukları kendi istekleri doğrultusunda kanalize etmek olduğuna dikkati çeken Vali Ustaoğlu, "15 Temmuz darbe girişimi öncesi özel bir kolej olarak Bayburt'ta hizmet veren bu bina, malum darbe girişimi sonrası Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kapatılarak Milli Eğitime devredildi." dedi.

İsmail Ustaoğlu, sürecin ardından binada Milli Eğitim Müdürü ve ilgililerle incelemelerde bulunduğunu belirterek, "Şimdi burayı inceleyerek yeni eğitim öğretim sezonunda nasıl hizmet vereceği noktasında arkadaşlarımızla değerlendirdik. İmam Hatip Ortaokulu olarak sıkıntımız vardı. Bu okul, İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet verecek inşallah." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devri yapılan binanın yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla milletin hizmetinde olacağını dile getiren Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"İsmi noktasında da henüz kesin olmamakla birlikte 15 Temmuz ile müsemma olan '15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu' olarak düşünüyoruz. Şu an bizim Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veren, 178 öğrencisi bulunan okulumuzu bu yıl buraya taşıyacağız. Bu anlamda kaldığı yerden bu tip eğitim kurumlarımız hizmetine, devletin hizmeti doğrultusunda devam edecek."

Vali Ustaoğlu, darbe girişimi öncesinde FETÖ'ye ait okulun artık tüm iç donanımıyla, binasıyla Milli Eğitim ve devlet eliyle milletin çocuklarının olacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Bayburt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title