Haberler

FETÖ Soruşturmasında 49 Gazeteci, Gazete Yöneticisi ve Çalışanı Firarda

Güncelleme:

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile kayyum atanan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ/PDY (Paralel Devlet Yapılanması) soruşturmalarında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 89 kişiden 40'ı yakalanırken, Nazlı Ilıcak ve Ali Bulaç'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklandı, 49 şüpheli ise aranıyor.

GÖZALTI KARARLARI ÇIKARILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ mensuplarının 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Abdullah Abdulkadiroğlu, Abdullah Kılıç, Ahmet Dönmez, Ali Akkuş, Arda Akın, Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Bülent Mumay, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cevheri Güven, Cihan Acar, Cuma Ulus, Emre Soncan, Ercan Gün, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Haşim Söylemez, Hüseyin Aydın, İbrahim Balta, Kamil Maman, Kerim Gün, Levent Kenez, Mahmut Hazar, Mehmet Gündem, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur, Mustafa Erkan Acar, Mürsel Genç, Selahattin Sevi, Seyid Kılıç, Turan Görüryılmaz, Ufuk Şanlı, Ufuk Emin Köroğlu, Yakup Sağlam ve Yakup Çetin hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

NAZLI ILICAK BODRUM'DA YAKALANMIŞTI

Gazeteciler Nazlı Ilıcak, Seyit Kılıç, Yakup Sağlam, Bayram Kaya, Cihan Acar, Bünyamin Köseli, Emre Soncan, Mustafa Erkan Acar, Cemal Azmi Kalyoncu, Abdullah Kılıç, Habip Güler, Mehmet Gündem, Cuma Ulus, Hanım Büşra Erdal, İbrahim Balta, Hüseyin Aydın, Bülent Mumay, Haşim Söylemez, Ali Akkuş, Yakup Çetin, Arda Akın ve Ufuk Şanlı yakalanırken, Ercan Gün teslim oldu. Nazlı Ilıcak'ın, sekreterinin takip edilmesi sonucu Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalandığı öğrenildi.

17'Sİ TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Gayrettepe yerleşkesinde işlemlerinin tamamlanan 23 şüpheliden 21'i Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi. Şüpheli gazetecilerden Nazlı Ilıcak'ın da arasında bulunduğu 17'si "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanırken, Yakup Sağlam ve Arda Akın adli kontrol kararıyla, Mehmet Gündem ve Bülent Mumay ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

11 GAZETECİ YURT DIŞINA ÇIKTI

Bu süreçte teslim olan Ercan Gün ile İbrahim Balta, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 19 gazeteci ise aranıyor.

Soruşturma kapsamında aranan şüphelilerden Abdullah Abdulkadiroğlu, Bilal Şahin, Bülent Ceyhan, Fatih Akalan, Fatih Yağmur, Kamil Maman, Mahmut Hazar ve Selahattin Sevi'nin darbe girişiminden sonra, Ahmet Dönmez, Turan Görüryılmaz ve Ufuk Emin Köroğlu'nun ise 15 Temmuz'dan önce farklı tarihlerde yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi. Şüphelilerden Fatih Akalan'ın Antalya'nın Kaş ilçesinden deniz yoluyla, diğer şüphelilerin ise hava yoluyla ülkeden ayrıldığı kaydedildi.

HER YERDE ARANIYORLAR

Soruşturma kapmasında haklarında gözaltı kararı bulunan diğer gazeteciler Cevheri Güven, Erkan Akkuş, Ertuğrul Erbaş, Kerim Gün, Levent Kenez, Metin Yıkar, Muhammed Fatih Uğur ve Mürsel Genç de halen aranıyor.

"İYİ NİYETİMİN KURBANI OLDUM"

Nazlı Ilıcak savcılık ifadesinde, "Bu yapılanmanın bir örgüt olduğunu 15 Temmuz sonrasında gördüm. Daha önce bilseydim ne orada yazardım ne de orada bulunurdum. Bilakis karşısında yer alırdım. Ben de yanıldığımı düşünüyorum. Bu yapının aslında dindar, mazlum değil, örgütsel bir yapı olduğunu yeni anladığım için üzgünüm. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde herkes bu yapılanmanın bir terör örgütü olduğunu 15 Temmuz 2016 tarihiyle idrak etti. Herhangi bir kastım yoktur, ben 40 yıllık gazeteciyim, iyi niyetimin kurbanı oldum." dedi.

"CEMAATLE ORGANİK BAĞIM YOKTUR"

Bülent Mumay savcılık ifadesinde "Fetullah Gülen cemaati hakkında bilgim vardır. Söz konusu cemaatle herhangi bir bağım yoktur. Bu terörist gruba bağlı herhangi bir yayın organında görev almadım. Söz konusu cemaat terör örgütü olarak kabul edilmeden önce yani 2011 yıllarında cemaatin hazırladığı kumpaslar sonucu gözaltına alınan, tutuklanan arkadaşlarıma destek olan, bu yönde yazılar yazan, sosyal medyada paylaşımlarda bulunan bir gazeteciyim. FETÖ medya yapılanmasından değilim. Bu anlamda tarafıma isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum." dediği öğrenildi.

ESKİ ZAMAN ÇALIŞANLARINA GÖZALTI KARARI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fuzuli Aydoğdu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kayyum atanmadan önce gazetede yönetici olan ve çalışan Osman Nuri Öztürk, Ali Akbulut, Bülent Keneş, Mehmet Kamış, Hüseyin Döğme, Süleyman Sargın, Veysel Ayhan, Şeref Yılmaz, Mehmet Akif Afşar, Ahmet Metin Sekizkardeş, Alaattin Güner, Faruk Kardıç, Metin Tamer Gökçeoğlu, Faruk Akkan, Mümtazer Türköne, Şahin Alpay, Sevgi Akarçeşme, Ali Ünal, Mustafa Ünal, Zeki Önal, Hilmi Yavuz, Ahmet Turan Alkan, Lalezar Sarıibrahimoğlu, Ali Bulaç, Bülent Korucu, İhsan Duran Dağı, Nuriye Ural, Hamit Çiçek, Adil Gülçek, Hamit Bilici, Şenol Kahraman, Melih Kılıç, Nevzat Güner, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Sedat Yetişkin, Oktay Vızvız, Abdullah Katırcıoğlu, Behçet Akyar, Murat Avcıoğlu, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen, Osman Nuri Arslan, Ömer Karakaş ve Hüseyin Turan hakkında "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" suçundan gözaltı kararı alındı.

47 ŞÜPHELİ VARDI

Şüpheli 47 kişiden Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal, Nuriye Ural, Lalezer Sarıibrahimoğlu, İhsan Duran Dağı, Mümtazar Türköne, Ahmet Metin Sekizkardeş, Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu, Osman Nuri Arslan, Şeref Yılmaz, Hüseyin Turan, Faruk Akkan yakalandı.

Gözaltındaki 15 şüpheliden Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal, Nuriye Ural, Lalezer Sarıibrahimoğlu ve İhsan Duran Dağı adliyeye gönderildi. Bunlardan İhsan Duran savcılıkça serbest bırakılırken, nöbetçi hakimliğe sevk edilen Bulaç, Alpay, Alkan, Ünal, Ural ve Sarıibrahimoğlu tutuklandı.

Bu soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan ve evlerinde arama yapılan Zeki Önal ile Hilmi Yavuz'un yaşlılık ve sağlık sorunlarından dolayı gözaltına alınmadıkları öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı bulunan 30 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

49 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Sonuç olarak, FETÖ'nün darbe girişimi ile kayyum atanan Zaman gazetesinin eski çalışanlarına ve yöneticilerine yönelik yürütülen FETÖ/PDY soruşturmalarında, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 89 kişiden 40'ı yakalanırken, aralarında Nazlı Ilıcak ve Ali Bulaç'ın da bulunduğu 23'ü tutuklandı, 49 şüpheli aranıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Turan Nazlı Ilıcak Ahmet Metin Ali Bulaç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title