Haberler

Fetö Soruşturması

FETÖ'nün darbe girişimini, firari "imam" Adil Öksüz ve Kemal Batmaz ile Akıncılar Üssü 143. Filo Komutanlığı'ndan yönettiği öne sürülen sivillerden Harun Biniş, soruşturma savcısına üçüncü kez ifade verdi.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalanan Biniş, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Soruşturmayı yürüten Savcı Ramazan Dinç'e üçüncü kez ifade veren Biniş, ifade işleminin ardından cezaevine götürüldü.

Harun Biniş'in, suçlamaları reddettiği ve Akıncı Üssü'ndeki görüntülerin kendisine ait olmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Harun Biniş kimdir?

Devlet büyüklerinin kullandığı kriptolu telefonların da aralarında bulunduğu telefonların usulsüz dinlendiği iddialarına yönelik 28 kişi hakkında açılan davanın sanıklarından olan Harun Biniş, ilk ifadesinde tıpkı Adil Öksüz ve Kemal Batmaz gibi Akıncı Üssü'nün bulunduğu Kazan'a "arsa bakmaya gittiğini" söylemişti.

Biniş'in, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi FETÖ üyeleri arasında iletişim ağını sağladığı, Genelkurmay Başkanı Akar'ın kabul etmesi durumunda da Gülen ile iletişimini sağlayacak kişi olduğu belirlenmişti.

Açıktan atamayla TİB'de işe başlayan Biniş'in, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski istihbaratçı Basri Aktepe ile yakın ilişkisi olduğu, Aktepe'nin Teknik Daire Başkanlığı döneminde uzman olan Biniş'in, 17-25 Aralık sonrasında dinlemelerin merkezi olan birimde çalıştığı tespit edilmişti.

İnternet altyapı dinleme sistemleriyle ilgili bir proje ile görüşmelere ilişkin canlı takip amacıyla kullanılan kritik bir projede de görev aldığı öğrenilen Biniş'in, kurumdan kendi isteğiyle istifa edip ayrıldığı ve ODTÜ Teknokent'teki bir şirkette çalışmaya devam ettiği belirlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Batmaz Ramazan Dinç Akıncılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title