Haberler

Fetö Sanığı: Çocuklarımın Yüzüne Bakamaz Oldum

KAYSERİ'de aralarında Battalgazi Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Setenci'nin de bulunduğu 4'ü tutuklu 6 kişinin yargılandığı FETÖ/PDY terör örgütü davasında sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı. Fatih Setenci, örgütün Kayseri faaliyetleri hakkında bilgiler verirken, "Çocuklarımın yüzüne bakamıyorum" diyerek ağladı.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar Fatih Setenci, Yakup Peker, Ayhan Can ve Mustafa Murt, tutuksuz sanıklar Alişan T. ve Ayhan C. hazır bulundu. Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan yargılanan sanıklardan olan ve yılbaşı günü polis baskını ile evinin çatı katında yakalanan Fatih Setenci savunmasında şunları söyledi:

"Yargılanmama sebep olan birçok faaliyeti İl İmamı olan Sıtkı Baş'ın talimatı ile yaptım. Örgüte ait evrakları Akansu Koleji'nin kazan dairesinde yaktığım iddiaları yalandır. Hakkımda iddialarda bulunan tanık Kenan Bulut, büyük bölgelerin imamıdır. Beni Battalgazi Eğitim Kurumlarına hiç para almadan ortak ettiler. Bank Asya'ya destek olmam konusunda İl İmamı Sıtkı Baş talimat verdi ve Halk Bankası'ndan kredi çektirip Bank Asya'ya yatırttı. Eşimin ve çocuklarımın yüzüne bakamaz oldum. Zaman Gazetesi'nin kapatılması ile ilgili adliye önünde yaptığımız eylemlerin talimatı Sıtkı Baş tarafından verilmiştir. Ortaklığını yaptığım işyerlerinin girişi ve çıkışı bedelsizdir. Etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliyemi talep ediyorum."

Tutuklu diğer sanıklardan, KHK ile kapatılan Özel Yelkenoğlu Okul Müdürü Yakup Peker ise savunmasında "Baba olarak bildiğim devlet, şimdi bizleri tokatlıyor. Örgütün kriptolu programı olan ByLock'u kesinlikle kullanmadım. Kullandığıma dair tek bir delil varsa verilecek her türlü cezaya razıyım" diye konuştu.

Tutuklu ve tutuksuz diğer sanıklar da üzerlerine atılan suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini ve beraatlarını istedi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için 22 Haziran'a ertelendi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Battalgazi Ayhan Can Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title