Haberler

Fetö Sanığı "Çocuğunun Rahatsızlığı" Gerekçesiyle Tahliye Edildi

FETULLAHÇI Terör Örgütü'ye (FETÖ) mensup oldukları iddiasıyla Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında açılan 3'ü tutuklu 13 sanık hakkında açılan davanın 2. duruşması görüldü. Mahkeme heyeti, sanıklardan İsmail Özsoy'u küçük yaşta ciddi ameliyat geçirmiş ve halen rahatsızlığı devam eden çocuğunun bulunmasını, üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ve suç vasfının ileride sanık lehine değişme ihtimali gerekçeleriyle tahliyesine karar verildi. Sanık İsmail Özsoy'a yurtdışına çıkış yasağı da konuldu. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yavuz Arslan, Yusuf Kasarcı ve İsmail Özsoy katıldı.

"FETÖ / PDY ÜYESİ DEĞİLİM"

Duruşmada Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Silivri Cezaevi'nden ifade veren sanık Yavuz Arslan, "Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. FETÖ / PDY'nin üyesi değilim. 7 aydır tutukluyum. Tahliyeme ve beraatime karar verilsin" dedi.

"ÖRGÜT LİDERİNİN ÇAĞRISI DOĞRULTUSUNDA HERHANGİ BİR HESAP AÇMADIM"

Tutuklu sanık Yusuf Kasarcı da "Uzun yıllardır Ipone marka telefon kullanmaktayım. Bu marka telefonu dışarıdan herhangi bir program yüklenmesi teknik olarak mümkün değildir. "Bylock" konusundaki tespitin doğru olmadığı kanaatindeyim. Yine Bank Asya'daki hesabımı daha önce açmıştım. Örgüt liderinin çağrısı doğrultusunda herhangi bir hesap açmadım. Çocuklarımın ve ailemin bana ihtiyacı vardır. Daha önce çalıştığım bu örgüt ile bağlantılı kurumlardan 2011 yılında işten çıkarıldım. 7 ay işsizlik maaşı aldım. O tarihten bu yana herhangi bir irtibatım yoktur. Tahliyeme karar verilsin" diye konuştu.

"KAFATASINDAN CİDDİ BİR AMELİYAT GEÇİRDİ"

Tutuklu sanık İsmail Özsoy da "Bylock" programını kullanmadığını anlatarak, "Kullanmış isem mesaj dökümü veya herhangi bir şey ortada yoktur. Kamu görevinden ihraç edildim. Eşimin herhangi bir işi yoktur. Küçük çocuklarım vardır. Birinin sağlık sorunları vardır. Eşimin ve çocuklarımın bana ihtiyacı vardır. Kaçma şüphesi hiçbir zaman söz konusu değildir" dedi. Özsoy'un avukatı Sedat Şanlı da müvekkilinin çocuklarından birinin kafatasından ciddi bir ameliyat geçirdiğini ve tedavi sürecinin sürdüğünü söyleyerek, "Müvekkilimin tahliyesine karar verilsin" şeklinde konuştu.

BİR TAHLİYE KARARI

Üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının ileride sanık lehine değişme ihtimali ile sanığın küçük yaşta ciddi ameliyat geçirmiş ve halen rahatsızlığı devam eden çocuğunun bulunması da dikkate alınarak sanıklardan İsmail Özsoy'un tahliyesine karar verildi. İsmail Özsoy'un yurtdışına çıkış yasağı koyan mahkeme heyeti, diğer sanıklar Yavuz Arslan ve Yusuf Kasarcı'nın tahliye talebini de reddetti. Duruşma 24 Mart saat 10.00'a erteledi.

İDDİANAME

İddianamede, şüphelilerden 4'nün örgütün şifreli haberleşme programı olan "Bylock" kullanıcısı olduğu diğer şüphelilerinde "Bylock" kullanıcılarıyla yoğun görüşme yaptıkları belirtildi. Şüphelilerin örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in talimatı sonrasında Bank Asya'da hesap açtıkları veya var olan hesaplarına yüklü miktarda para yatırdıkları vurgulandı. İddianamede, yapılan operasyonda bazı şüphelilerden 1 dolar ele geçirildiği, el koyulan şüphelilerin telefonunda yapılan incelemelerde örgüte ilişkin paylaşımların ve ifadelerin yer aldığı anlatıldı. İddianamede, şüphelilerin 17/25 Aralık sürecinden önce BDDK, SPK, TİB ve Maliye Bakanlığı gibi kritik yerlerde çalıştıkları, daha sonra da Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimin'e geçtikleri, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildikleri belirtildi. İddianamede şüpheli Burak Tekalan'ın ise firari olduğu belirtiliyor. İddianamede 13 şüpheli hakkında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi İsmail Özsoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title