Haberler

Ünlü İş Adamı Halit Dumankaya'nın Ayak Bileğine Elektronik Kelepçe Takıldı

Güncelleme:

Paralel yapı kapsamında yürütülen soruşturmada tutuklandıktan bir ay sonra adli kontrol şartıyla serbest kalan Halit Dumankaya'nın ayak bileğine elektronik kelepçe takıldı.

Paralel yapı kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan bir ay sonra adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Halit Dumankaya'nın ayağına elektronik kelepçe takıldığı öğrenildi.

İSTANBUL'U TERK ETMEMESİ YÖNÜNDE KARAR

Halit Dumankaya, Anadolu Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında "Suçtan kaynaklı mal varlığını aklama" ve "Terör örgütüne finansman sağlama" suçlarından 22 Nisan tarihinde tutuklandı. Bir ay sonra yapılan tutukluluk incelemesinde tahliye edilen Dumankaya'nın mahkemece yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün polis merkezine giderek imza atmasına ve İstanbul il sınırlarını terk etmemesi yönünde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi.

ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI

Sulh Ceza Hakimliği'nin adli kontrol kararı soruşturma savcısına gönderildi. Hakimliğin kararı doğrultusunda savcılık adli kontrol hükümlerinin uygulanması için Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne yazı yazdı. Denetimli serbestlik müdürlüğünce Dumankaya'nın İstanbul il sınırlarını terk etmeme yükümlülüğüne uymasının denetlenebilmesi amacıyla ayağına elektronik kelepçe takıldı.

TAKILAN KELEPÇEYE İTİRAZ

Öte yandan, Dumankaya'nın avukatlarının nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak elektronik kelepçenin çıkarılması için itirazda bulunduğu öğrenildi. Avukatların dilekçesinde, Dumankaya hakkında uygulanan adli kontrol kararı neticesinde takılan elektronik kelepçenin müvekkilleri için pek çok sıkıntıya yol açtığı gerekçesiyle itiraz ettiği belirtildi.

"KELEPÇE RAHATSIZ EDİYOR"

Dumankaya'nın ileri derecede şeker hastası olması nedeniyle kelepçenin varlığının Dumankaya'nın vücudunu rahatsız ettiği ifade edilen dilekçede, yabancı cismin diyabet hastası olan bir kişiye sürekli olarak temasının deride lezyonlara sebebiyet verdiğinin belirtildiği öğrenildi.

DİĞER ŞÜPHELİLERE DE ELEKTRONİK KELEPÇE

Öte yandan soruşturma kapsamında tutuklanıp tahliye edilen ve Dumankaya ile birlikte İstanbul il sınırını terk etmemesi yönünde adli kontrol hükümleri uygulanan 5 kişiye daha elektronik kelepçe takıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Cumhuriyet Başsavcılığı İstanbul Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

AKSAKALLI DEDE:

DEVLETİN KESTİĞİ PARMAK KANAMAZ , NE OLMUŞ YANİ ALIŞIRSIN TEK SENMİSİNKİ BÖLE OLAN

7
26
yanıtYanıtla
Recep Atli:

Senin gibilerede bir gün takilacak ama evinde degil.

yanıt2
yanıt2
alperen:

zübuk sen koyun oldugun bellı cobon nederse aynisını yaparsının aşa coban dinimizı degiştırelım dese odogru yolda dersınız

yanıt2
yanıt1
AKSAKALLI DEDE:

AKSAKALLI DEDE DİYORKİ BU KELEPÇELER HEP GARİBANLARAMI TAKILACAK , ZENGİNE KELEPÇE TAKILAMAZMI AYRICALIĞI NEDİR O AĞZINIZDAN DÜŞÜRMEDİĞİNİZ ALLAH KATINDA HER KUL AYNI MUAMELEYE TABİ TUTUTLUR YOKSA NEDİR BİLMEDİĞİMİZ SÖLEYİNDE BİLELİM , DEVLET TAKARDA ÇIKARIRDA

yanıt2
yanıt5
AKSAKALLI DEDE:

ZÜBÜK SENSİN LAN KONUŞMA ALPEREN BOZUNTUSU KANUNLAR SENİN GİBİLERİN BABASININ MALIMIKİ SİZE ÇALIŞSIN SUSS BAKİM OTUR YERİNE

yanıt2
yanıt0
uyan ülkem uyan:

Halid dumankaya kaçacak biri değil insanların onur haysiyetiyle oynamanın anlamı yok varsa suçu işlem yaparsın ama yazık ülkemin işadamlarını buy şekilde davranıyotrlar

18
3
yanıtYanıtla
anlamıyorum sürat felaketken 400km yapan:

ANLAMIYORUUUUUUUUUUUUUUUUM ABD Empire State BELÇİKALILARIN 12 GÜNDE BİZİM 5 SAATTE AÇTIĞIMIZ HAVALANINDAKİKATLİAMI PROTESTO BİZİMLE DAYANIŞMA İÇİN IŞIKLRINI SÖNDÜRÜRKEN IŞIKLI BİR KÖPRÜAÇILIŞINI HEMDE TEMSİLİAÇILIŞIYLE BERABER 400KMHIZ LA GENÇLERE NE MESAJ VERİLECEK YAZZIKLAR OLSUUN!

14
4
yanıtYanıtla
Kılçık:

Hedef 2023 projeleri. . Durmak yok, milletçe el ele yola daha hızlı devam. . . Kıskananları atlatmaya devam. . Birliğimizi bütünlüğümüzü kalkınmada göstermek önemli olan. . . İşte bu düşman çatlatan en güzel eylem şekli. . . Hızlı hızlı daha hızlı. . Özellikle mesajı algılayamayanlar için. . .

yanıt0
yanıt1
Zulum:

Halk Turkiye de olan biteni dogru durust bilmiyor. Bildikleri sadece cumhurbaskaninin iftarlari ve acilislari. Cunku yandas medya disinda digerlerini hepsini kapatti yada kayyim atati. . . . . Allahim bu mubarek gunler hatirina, goruyorsun. . . . !

11
7
yanıtYanıtla
zamanında dedik:

hukuk bir gün sizede lazım olacak ama dinlemediniz. malum şahsın akıbetide aynı olacak.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title