Haberler

Fetö-Pdy Soruşturması" Nda Esrarengiz Cinayetin İzleri

* 41 polis hakkında yakalama kararının çıkarıldığı soruşturma dosyasında, 5 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan, bir kaç hafta sonra da Akçakoca'da denizde cesedi bulunan Haydar Meriç olayı da yer alıyor.

* 41 polis hakkında yakalama kararının çıkarıldığı soruşturma dosyasında, 5 yıl önce esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan, bir kaç hafta sonra da Akçakoca'da denizde cesedi bulunan Haydar Meriç olayı da yer alıyor.

İstanbul polisinin yürüttüğü soruşturmadaki bulgulara göre, bugün yakalama kararıyla aranan şüpheli polisler, o dönemde Kırklareli'nde görev yapıyordu ve Haydar Meriç de Fettullah Gülen'le ilgili kitap yazma hazırlığı içindeydi

Haber: Çağatay KENARLI / İstanbulDHA

Edinilen bilgiye göre İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü "FETÖ / PDY soruşturması" operasyonlarında hedef Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan ve aralarında üst düzey olanlarının da bulunduğu polisler.

30 POLİS GÖZALTINA ALINDI, 10 POLİS ARANIYOR

Söz konusu soruşturma bugün operasyonlarla sürdü. Şüpheliler hakkında yakalama kararları çıkarıldı. Organize Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli, Kırklareli ve Ankara'nın da arasında bulunduğu 22 ilde 41 şüpheli polisi yakalamak için eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 30 şüpheli polis gözaltına alındı. 1 polisin cezaevinde bulunduğu belirlendi. 10 polisin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

SAHTE RAPORLA DİNLEME

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye soruşturmanın konusu 2011 yılı ve öncesinde yapılan ve hukuksuz olduğu belirtilen dinlemeler,

Bu soruşturmanın şüphelisi olan polislerin o dönemde Haydar Meriç'in Fetullah Gülen hakkında kitap yazacağını belirlediği ve Meriç'i sahte raporlarla dinledikleri belirlendi.

ORTADAN KAYBOLDU, ELLERİ BAĞLI CESEDİ DENİZDE BULUNDU

Bu sırada esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Meriç'in elleri bağlı cesedi Akçakoca'de denizde bulundu. Şüpheli polislerin işte bu cinayetle ilgili delilleri de kararttıklarının tespit edildiği belirtiliyor.

Bu arada o dönemin hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de İstanbul İstihbaratı'nda görevli özel ekiplerinin, Meriç'in yazacağı belirtilen Fettullah Gülen hakkındaki kitabın ele geçirilmesi için yoğun çaba gösterdiğinin tespit edildiği belirtiliyor.

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ POLİSLERE İŞLEM YAPILACAK SUÇLAR

Gözaltına alınan şüphelilerin, 'Terör örgütü kurmak ve üye olmak', 'Haberleşmenin gizliliği ihlal', 'Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması', 'Kişisel verilerin hukuka aykırı elde edilmesi', 'Resmi belgede sahtecilik', 'İftira', 'Tehdit' ve 'Zorla alıkoyma' suçlarından haklarında işlem yapılacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Akçakoca Meriç Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title