Haberler

Fetö/pdy Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Zanlıların adli tıp birimine getirilmesi Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonu Operasyon kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden 27'si adliyeye gönderildi Adana merkezli 12 ilde gerçekleştirilen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" operasyonunda gözaltına alınan 30 şüpheliden 27'si adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Zanlıların adli tıp birimine getirilmesi Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheliden 27'si adliyeye gönderildi

Adana merkezli 12 ilde gerçekleştirilen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" operasyonunda gözaltına alınan 30 şüpheliden 27'si adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi koordinesinde 2 gün önce kent merkezi ile İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Çorum, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Mardin'de 66 adrese düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 30 kişiden 3'ü, ifadelerinin ardından emniyetten serbest bırakıldı. İşlemleri tamamlanan biri kadın 27 şüpheli ise sağlık kontrolü için büyükşehir belediyesine ait yolcu otobüsüyle adli tıp birimine getirildi.

Şüphelilerin getirildiği kurumun çevresinde çevik kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Nisan'da FETÖ/PDY üyesi olduğu ve örgüte finansman sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınıp, adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakılan 48 kişinin delilleri karartabileceği ve yurt dışına kaçabileceği şüphesiyle yeniden gözaltına alınmasını istemişti. Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il geneli ile İstanbul, Ankara, Mersin, Kayseri, Çorum, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Mardin'de 66 adrese operasyon düzenlemiş, aralarında iş adamı, avukat ve doktorların da bulunduğu 30 kişi yakalanmıştı. Şüphelilerden 7'sinin yurt dışına kaçtığı tespit edilmiş, diğer şüphelilerin yakalanması için de çalışma başlatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Adana Emniyet Müdürlüğü İstanbul Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title