Haberler

Fetö/pdy Operasyonu: 104 Zanlı Gözaltına Alındı

Hatay merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 104 zanlı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Hatay, İstanbul, Ankara, Gaziantep, Manisa, Adana, Antalya, Isparta, Batman, Konya ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 104 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Gözaltına alınanlar arasında Mustafa Kemal Üniversitesinde (MKÜ) görevliyken Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen ve halen görevde bulunan profesör ve doçentler ile MKÜ personel daire başkanı ve bazı kurumlarda çalışan yetkililerin de bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan, zanlıların, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu ve bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı iddia edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title