Haberler

FETÖ, Örgütten Ayrılmak İsteyen Üyelerini Tehdit Etmiş

Güncelleme:

FETÖ soruşturmasında tutuklanan zabıt katibi Sinan Çörekçi, savcılık ifadesinde, örgütten ayrılmak isteyenlerin "ailelerinize zarar gelebilir" şeklinde tehdit edildiğini belirtti.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan zabıt katibi Sinan Çörekçi, savcılık ifadesinde, himmet parası vermek istemeyen ya da cemaate ait evlerde kalmak istemeyen FETÖ üyelerinin, il abileri tarafından "ailelerinize zarar gelebilir" şeklinde tehdit edildiğini belirtti.

Kırklareli Adliyesinde zabıt katipliği yapan ve Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Çörekçi, savcılık ifadesinde, örgütün eleman kaybetmemek için kullandığı yöntemlere ilişkin bilgi verdi.

YURTTA BEDAVA KALMIŞ

Çörekçi, 2011'de arkadaşının tavsiyesiyle KPSS sınavına hazırlanmak için Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki cemaat yurduna gittiğini ve yurtta kaldığı sürece kendisinden hiç para talebinde bulunulmadığını ifade etti.

Yurtta kendisi gibi 12 kişinin bulunduğunu aktaran Çörekçi, ismini hatırlamadığı bir kişinin 2013'te zabıt katipliği sınavı için Kırklareli Adliyesine başvurmasını istemesi üzerine müracaatta bulunduğunu anlattı.

SINAV SORULARINI GETİRDİLER

Cemaatte kalan 12 kişinin Silivri, Edirne, Çorlu, Kırklareli ve Tekirdağ adliyelerine başvuru için gruplara ayrıldıklarını belirten Çörekçi, ifadesine şöyle devam etti:

"12 kişinin adliyelere son gün başvurmaları gerektiği söylendi. Ben de müracaatımı son gün yaptım. Kırklareli'nde sınav 30 Mart 2013 tarihinde yapılacağından 26 Mart'ta ismini Bilal olarak bildiğim kişi beni kendi otomobili ile Kırklareli'ne götürerek, cemaat yurdu olan Hüseyin Top Öğrenci Yurduna yerleştirdi. Bu yurtta değişik yerlerden gelen 10 kişiydik. Sınav gününe kadar bizi kimseyle görüştürmediler. Sınav sorularını sınavdan bir gün önce Onur Eci bize getirdi.

"İLK MAAŞIMIZI HİMMET OLARAK VERDİK"

Sınav sonrası yurda döndüğümüzde Onur Eci ve kod adı Zafer, gerçek adı Hakan Altun geldi. Hakan bize işe girdiğiniz takdirde himmet adı altında ilk maaşımızı vermemiz, akabinde her ay düzenli olarak yardımda bulunmamız gerektiğini söyledi. Bu toplanan paraların yoksul ailelerin çocuklarına yardım olarak gideceğin bildirdi. Biz de kendisine olumlu yanıt verdik. Biz işe başladıktan sonra ilk maaşımızı, daha sonrada aylık olarak 100 lira düzenli bir şekilde Hakan Altun'a ev sohbetlerinde verdik. Haftalık olarak da toplantılara katılarak sohbetler yapardık."

"TEHDİTLER NEDENİYLE KOPAMADIM"

Çörekçi, 17-25 Aralık sürecinden sonra cemaatten ayrılmak istediğini ancak çok kez tehdit edilmesinden dolayı ayrılamadığını öne sürdü.

Tehditler nedeniyle cemaat evinde kaldığını aktaran Çörekçi, şunları anlattı:

"17-25 aralık sürecinden sonra Hakan Altun, düzenlediği ev sohbetlerinde sürekli siyasi konuşmalar yapıyordu. Hakan, toplantılarda bize hitaben AK Parti dışında partilere oy vermemiz gerektiğini söylüyordu. Aylık olarak toplanan parayı vermek istemediğimi, hatta evden ayrılmak istediğimi Hakan'a söylediğimde bana ve aileme zarar verebileceklerini iletti.

"ALLAH BİR TOKAT ATAR YAMULURSUN"

Ben de mecburen evde kaldım ve para vermeye devam ettim. 17-25 Aralık sürecinden sonra cemaate ait evden ayrılacağımı ve ailemin durumu bozuk olduğu için himmet parası vermeyeceğini söylediğimde, il abisi olarak adlandırılan ve toplantılar düzenleyen kod adı Tarık olan kişi 'Cemaate verdiğin bu para ailene göndereceğin bin liradan daha hayırlıdır. Allah bir tokat atar yamulursun, ya senden ya ailenden çıkar bir şekilde' söylemlerinde bulundu. Ben de tehditler nedeniyle cemaatten tamamen kopamadım."

Çörekçi, bir gün düzenlenen ev toplantısında Hakan Altun'un cep telefonunu isteyerek, örgütün kullandığı Bylock isimli mesajlaşma programını kurduğunu ve daha sonra buradan görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

17-25 Aralık sürecinden sonra cemaatin gerçek yüzünü gördüğünü ancak korkudan dolayı ayrılamadığını savunan Çörekçi, yapıya mensup kişilerin deşifre olmasına yardımcı olmak ve gereken cezaları almalarını sağlamak istediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Tekirdağ Cemaat KPSS Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title