Haberler

Fetö'nün Petkim'deki Yapılanması Deşifre Edildi

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri olan PETKİM'deki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması, İzmir'de örgüte yönelik operasyon kapsamında elde edilen bilgiler ve gözaltına alınan bazı şüphelilerin ifadeleriyle deşifre edildi.

Alınan bilgiye göre, 17-25 Aralık 2013 süreci sonrasında PETKİM'deki gelişmeleri izleyen istihbarat birimleri, PETKİM'in ve Türkiye SOCAR Enerji AŞ'nin alt şirketi olan Star rafinerisinin FETÖ'nün örgütlendiği ve finans desteği sağlanan önemli bir alan olduğunu tespit etti. FETÖ'nün PETKİM'deki yapılanmasına ilişkin bilgilerin elde edilmesiyle bu yöndeki operasyonlar hızlandırıldı.

İzmir'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sözde "Karşıyaka eyalet yapılanması"nın ortaya çıkarıldığı ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Mehmet Mezher Gülen'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin tutuklandığı 17 Mayıs'taki operasyonda elde edilen bazı bilgiler ile şüphelilerin emniyette ve savcılıktaki ifadeleri, örgütün PETKİM'deki yapılanmasının deşifre edilmesini sağladı.

FETÖ'nün PETKİM'de özellikle 2011 yılından itibaren etkin olmaya başladığı, bu tarihten itibaren örgütle bağlantılı kişilerin etkin konuma geldiği, yönetici, mühendis ve diğer bölümlere işçi alımları için kurulan komisyonlarda FETÖ'nün rol aldığı iddia edildi.

Bu komisyonun, FETÖ/PDY yapılanmasında aktif rol oynayan kişilerin işe yerleştirilmesini sağladığı ayrıca örgüt tarafından kurdurulan şirketlerin PETKİM'e taşeron olarak alındığı, buranın örgütün önemli finans kaynağı haline getirildiği öne sürüldü.

- Enerji sektöründe etkin rol almak istemişler

PETKİM'e 2011 yılından itibaren işçi veya mühendis olarak işe alınanların çoğunun örgütün hazırladığı listeler üzerinden işe alındığı iddia edildi.

İzmir'de mayıs ayında düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınanların ifadelerinde, örgütün 2011 yılından itibaren Türkiye'de "enerji sektöründe etkin rol alma" hedefiyle hareket ettiği bilgisi yer aldı.

- Genel Müdür Korkut da gözaltına alınmıştı

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesi üzerine, Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, PETKİM lojmanlarının da aralarında yer aldığı, İzmir, İstanbul ve Manisa'da 31 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 3'ü yabancı uyruklu 19 kişi gözaltına alınmıştı.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası örgütle bağlantısı olduğu öne sürülen PETKİM Genel Müdürü Saadettin Korkut, istifa etmesinin ardından İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Şirkette bazı üst düzey yöneticiler de istifa etmiş, 200'e yakın çalışan da FETÖ ile bağlantılı oldukları iddiasıyla görevden alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Karşıyaka Türkiye İzmir Star Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title