Haberler

FETÖ'nün Özel Hastanesi, Devlet Hastanesi Olarak Hizmete Başladı

Güncelleme:

Van'da OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığına devredilen Özel İstanbul Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak hizmet vermeye başladı.

Van'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik başlatılan soruşturmalar ve OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığına devredilen Özel İstanbul Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak hizmet vermeye başladı.

5 AYDIR KAPALIYDI, HAZİNEYE DEVREDİLDİ

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Sevdegül Karadaş ile birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, 15 Temmuz'da yapılan darbe teşebbüsü ile ülke genelinde ciddi bir sıkıntı yaşadıklarını belirtti. Bu hadisenin ardından Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Sağlık Bakanlığı'nın gerekli çalışmalar başlattığını ifade eden Semur, ülke genelinde 35 sağlık tesisinin 667 sayılı kanun gereği hazineye devredildiğini kaydetti. Semur, "Bunlardan bir tanesi de eskiden Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Merkezi olarak çalışıyordu. Burası yaklaşık 5 aydır kapalıydı ve kanun gereği hazineye devredildi. Bizlerde hafta sonu karar çıkar çıkmaz tüm çalışanlarımızla birlikte seferber olup, hastaneyi devraldık. Saymanlarımızı yaptık, bütün cihazlarımızı, malzemelerimizi, birimlerimizle birlikte kontrol ettik ve pazartesi günü itibariyle de hasta kabulü yapacak şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Hamdolsun bunu başarabildik" dedi.

"POZİTİF DÖNÜŞLER ALDIK"

Hastanede ilk günden itibaren hasta sayısının arttığına dikkat çeken Semur, "Hizmetimizin ilk gününde 400, salı ikinci günü 500, dün de 600'ün üzerinde hasta kabul ettik. Bugün bu sayının daha da yükselmesini bekliyoruz. Buradaki esnafımızın, eczanelerimizin, medikalcılarımızın, lokantacılarımızın bizlere pozitif geri dönüşümleri oldu. Bizde inşallah bu memnuniyeti daha da güçlendirerek, daha ileriye götürerek sürdüreceğiz. Biz burayı işletme konusunda iddialıyız. Bunu da yapacağız" ifadelerini kullandı.

"İLERLEYEN DÖNEMDE HİZMETLERİMİZ ARTACAK"

Hastanede sadece poliklinik hizmeti verdiklerini dile getiren Semur, "Burada 13 polikliniğimiz, laboratuvarımız, radyoloji bölümümüz hizmet veriyor. Vatandaş ve hasta mağduriyeti yaşanmaması için, zaman kaybı olmaması için acilin şu anda faal olmadığını herkesin bilmesini istiyorum. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, acile müracaat etmemeleridir. Burada acil servisin, yoğun bakımın ve ameliyathanenin açılmasını biz eş zamanlı yapmayı düşünüyoruz. Çünkü acil servisi ciddi bir iştir. Dolayısıyla acil servisi açtığımızda yoğun bakım ve ameliyathaneyi de açmamız lazım. Bakanlığımız, bu işin üzerinde ciddi duruyor. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu hizmetleri de vatandaşlarımıza sunacağız" diye konuştu.

"DAHA ÖNCE ÇALIŞANLARIN MÜRACATINI ALDIK, İNCE ELEYİP SIK DOKUYACAĞUZ"

Daha önce Özel İstanbul Hastanesi'nde çalışıp sonrasında işsiz kalan vatandaşların kendilerine müracaat ettiklerini de sözlerine ekleyen Semur, "Bu vatandaşlarımızın işlerine geri dönmeleri ile alakalı bizlere pazartesi günü müracaatlar oldu. Yaklaşık 130 kişinin müracaatını kayıt altına aldık. Elbette ki bunları ince eleyip sık dokuyacağız. Daha önce burada çalışan arkadaşlarımızın gerekli araştırmaları yapılacak. FETÖ terör örgütü ile bağlantıları olmayan ve sadece ekmeği için burada çalışan insanlarımızı biz mağdur etmeyeceğiz. İşçi alımı yapıldığında önceliği bizler o insanlara vereceğiz" dedi.

"SUÇSUZ BULUNANLAR GÖREVLERİNİN BAŞINA GELECEK"

Van'da 20 sağlık çalışanının açığa alındığını da ifade eden Semur, yargılanma sürecinin ardından suçsuz bulunanların tekrar görevinin başına geleceklerini söyledi.

Daha sonra poliklinikleri gezen Semur ve Karadaş, hastalara 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunup, hastanenin hizmetlerinden memnun olup olmadıklarını sordu.

Hastanenin devlet eliyle yeniden açılmasından memnun olduklarını belirten vatandaşlar ise, "Hastaneden de doktorlardan da razıyız. Allah devletimizden razı olsun. Daha önce burası özel hastaneydi. Kapısından bile geçemiyorduk. Şimdi çok şükür devletimiz burayı yürütüyor. Verilen hizmetlerden oldukça memnunuz" dediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı İpekyolu İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title