Haberler

FETÖ'nün Kozmik Vaizi Ömer Faruk Şentürk Tutuklandı

Güncelleme:

MİT TIR'larının durdurulmasından önceden haberdar olduğu anlaşılan Üsküdar Müftülüğü Cezaevi Vaizi Ömer Faruk Şentürk tutuklandı.

Fethullahçı Terör Örgütü lehine söylemleriyle gündeme gelen ve MİT TIR'larının durdurulacağından haberdar olduğu anlaşılan Diyanet İşleri Başkanlığı Üsküdar Müftülüğü Cezaevi Vaizi Ömer Faruk Şentürk tutuklandı. 21 Aralık 2013'te Twitter hesabından FETÖ lehine mesajlar paylaşan Şentürk, paralel yapılanmanın propaganda konuları olan Muta nikâhının da aralarında bulunduğu birçok konuda devlet memuru gibi değil, adeta şebekenin fedaisi gibi davranmıştı. Tepkiler sonrası Twitter hesabını kapatan Şentürk'ün 17-25 Aralık sonrası da CHP'li İhsan Özkeş'e "Birkaç gün içinde 17-25 Aralık'tan daha büyük bir olay olacak" dediği belirlenmişti.

ÖZKEŞ TANIKLIK YAPTI

A Haber'de 29 Şubat 2016'da yayınlanan Toplumsal Hafıza Programı'nda Ömer Faruk Şentürk'ün bu sözlerini dile getiren Özkeş'in soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifadesine başvuruldu. Özkeş, Şentürk'ün demek istediğini MİT TIR'larının durdurulmasında anladığını söyledi.

KUMPASTAN HABERDARDI

MİT TIR'larının durdurulması ve 17-25 Aralık kumpaslarından önceden haberdar olduğu belirlenen Ömer Faruk Şentürk hakkında gerek sosyal medyada gerekse de FETÖ yayın organlarında örgüt propagandası yapmak suçundan gözaltı kararı çıkarıldı.

EVİNDEN 1 DOLAR ÇIKTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın talimatı ile Şentürk'ün evinde yapılan aramada FETÖ'nün simgesi olduğu ortaya çıkan 1 dolar ele geçirildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Şentürk, İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nce 17-25 yargı darbesi ve 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde örgütün eylemlerini bildiğine dair paylaşımlarda bulunması, evinde 1 dolar ele geçirilmesi, FETÖ'nün medya organlarında yaptığı açıklamalar sebebiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ömer Faruk Şentürk Twitter Üsküdar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title