Haberler

Fetö'nün Gerçek Yüzünü Anlatınca Susturuldu

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin çok sayıda kitap ve makale yazan Prof. Dr. Nadim Macit, yazıları ve konuşmaları sonucu örgütün baskı ve tehditlerine maruz kaldığını, özellikle kızına yaşatılan sıkıntılar nedeniyle sustuğunu söyledi.

HALİL ŞAHİN - Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin çok sayıda kitap ve makale yazan Prof. Dr. Nadim Macit, yazıları ve konuşmaları sonucu örgütün baskı ve tehditlerine maruz kaldığını, özellikle kızına yaşatılan sıkıntılar nedeniyle sustuğunu söyledi.

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Macit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgütün amacını, kime hizmet ettiğini uzun yıllardır kitaplarında, makalelerinde, çıktığı televizyon programlarında anlatmasıyla zor günler yaşadığını, kendisinin ve ailesinin hayatının olumsuz yönde etkilendiğini anlattı.

İslam kelamı üzerine ihtisas yapan bir ilahiyatçı olarak 1990'dan sonra uluslararası stratejide dinin ve kültürün önemli bir yer tuttuğunu gördüğünü, bunun üzerine bilimsel kaynaklar ışığında dinin uluslararası boyutu üzerinde yoğunlaşmaya başladığını kaydeden Prof. Dr. Macit, bu çalışmalar sırasında merkezi devletlerin strateji araştırma merkezlerinin raporlarında Fetullahçı Terör Örgütü'ne ilişkin değerlendirmeler gördüğünü ifade etti.

Prof. Dr. Macit, raporlarda dünyaya hakim olmak için "Türkiye gibi ülkelerin liberal kapitalist sistemin siyasi, stratejik amaçlarına bağlanması" gerektiğini bildirerek, bunun için cemaatin işaret edildiğini aktardı.

Araştırmalar sonucunda edindiği bilgileri toplumu uyarma amacıyla kamuoyuyla paylaştığını, kitaplarının, makalelerinin, konuşmalarının bir süre sonra sıkıntı olmaya başladığını vurgulayan Macit, "Şahsım başta olmak üzere ailem ve çocuklarım üzerine baskılar oluştu." dedi.

Tuzaktan kurtulmak için arabasını sattı

Prof. Dr. Macit, kendisine yönelik tehdit ve baskılara ilişkin şunları kaydetti:

"Bir gün arkadaşımın arabasında otururken etrafı polisler sardı. İlahiyatçıyım, eroin nedir bilmem, görsem bile tanımam, böyle olduğu halde arabamda eroin araması yapıldı. Bu bir mesajdı, bize bir tehditti. 'Konuşmaya eğer devam edersen arabana eroin koyup sonra tuzaklarız' demekti. Böyle bir tuzağa düşmemek için arabamı sattım. Yaklaşık 3 yıl araba kullanmadım. Görev yaptığım ilahiyat fakültesinden ayrılma ihtiyacı hissettim. Çünkü aleyhimde 'Müslüman düşmanı, İslam düşmanı' dediler. Aşağılamalara muhatap oldum."

Kızı baskılar nedeniyle TÜBİTAK'tan ayrıldı

Kızının kendisi yüzünden TÜBİTAK'taki işinden baskılar nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını, daha sonra geçtiği Türk Hava Kurumu Üniversitesinden gerekçe gösterilmeden çıkarıldığını ifade eden Prof. Dr. Macit, "Bu yaşadıkları ağır sıkıntılara neden oldu, epey süre işsiz kaldı. İşsiz kaldığı için değil, hakkı gasbedildiği için, onuruna dokunduğu için ağladı sürekli. Ben de artık sustum, yazmadım, davet edildiğim televizyon programlarına katılmadım." diye konuştu.

Alternatif platform üzerine Genelkurmay'dan aradılar

Prof. Dr. Macit, FETÖ üyelerinin her yıl Abant Platformu'nun toplantılarında cemaatin Türkiye'de daha etkin olması için yapılması gerekenleri ele aldığını, Gazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı görevini yürüttüğü dönemde milli bir platform kurmak amacıyla "Ilgaz Platformu" adıyla bir yapı oluşturmaya karar verdiğini dile getirdi.

Bunun üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nın alt kademelerinden arandığını, "Abant'ın bir devlet projesi olduğunu, alternatif bir toplantının ülke menfaatine uygun olmayacağı" yönünde uyarı geldiğini ifade eden Macit, uyarıların tehditlere dönmesi üzerine bu platformdan vazgeçtiğini kaydetti.

"Darbe değil işgal girişimi"

Prof. Dr. Macit, darbenin otoriter bir yapı olduğunu, insanların benliğini öldürdüğünü, asla savunulamayacağını aktararak, şöyle dedi:

"Yamyamlığın bile bir hukuku vardır. Darbenin de bir usulü vardır. 1980'de yaşadım. Bu olup biten tam bir işgal hareketidir. Küresel merkezi devletlerin, kendi siyasi ekonomik, stratejik hedefleriyle özdeşlen yapılar üzerinden Türkiye'de belirleyici olma hareketidir. Cemaat bunun bir parçası, kullanılan bir malzemedir. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, darbe girişimi sonrası Türkiye'deki bazı muhataplarının tutuklandığını söyledi. Bu da ispatıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi Nadim Macit Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title