Haberler

Fetö'nün "Destek Primi" Sahtekarlığına Gözaltı

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcılığınca, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde 50 bin küçükbaş hayvanının 73 bin olarak gösterilerek, devletin 23 bin hayvan için ödediği desteklemenin FETÖ'ye aktarıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada aralarında ilçe müdürünün de olduğu 16 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenledi. Operasyonda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman E. ile müdürlükte görevli Durmuş T, Mehmet Ö, ve Fahri B, Mehmet Ali B, Mustafa P, İsmail K, İsmail K, Mahmut B, Sadık B, İbrahim K, Ali K, Adem D, Şerife K, Durmuş K ile Mustafa K'yi gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, işlemleri için emniyete götürüldü.

"Himmet adı altında bir koyun"

Soruşturmada müdürlükte görevlilerin ilçedeki 50 bin hayvanı 73 bin olarak gösterdikleri, 23 bin hayvan için fazla ödeme aldıkları ve bu yolla kamuyu zarara uğrattıklarının tespit edildiği belirtilmişti.

Müdürlük görevlilerinin koyun sahiplerinden şantajla "himmet" adı altında 1'er koyun aldıkları ayrıca yılda 2 defa yapılan çiçek, şap ve brusella aşılarını 8 kez yapılmış gibi göstererek devletten ödeme aldıkları ve bunu terör örgütüne aktardıkları soruşturma evrakında yer almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Yalvaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title